Συνομιλίες ξεκίνησαν Βόρεια και Νότια Κορέα

Η Βόρεια και η Νότια Κορέα ξεκίνησαν την Τετάρτη συνομιλίες στο πλαίσιο της διαδικασίας επανασύνδεσης των οικογενειών που χωρίστηκαν κατά τη διάρκεια του αιματηρού πολέμου στη κορεατική χερσόνησο ανέφεραν μέσα ενημέρωσης στη Σεούλ.

Συνομιλίες ξεκίνησαν Βόρεια και Νότια Κορέα
1'

Όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap επικαλούμενο κυβερνητικές πηγές της Νότιας Κορέας οι προκαταρκτικές διαπραγματεύσεις διεξάγονται στα σύνορα των δυο κρατών στο χωριό Πανμουνιόμ.

«Είναι δύσκολο να προβλέψουμε τα αποτελέσματα των συνομιλιών», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Ενοποίησης της Νότιας Κορέας, Παρκ Γιν-σο

Το 1950-1953 κατά τη διάρκεια του αιματηρού πολέμου της Κορέας πολλές οικογένειες χωρίστηκαν με μέλη τους να μένουν είτε στη μία είτε στη άλλη πλευρά. Για πολλά χρόνια αυτό το άκρως ευαίσθητο ζήτημα απασχολεί τις δύο χώρες και από το αποτέλεσμα των τωρινών συνομιλιών θα εξαρτηθεί αν θα υπάρξει επανένωση οικογενειών που θα είναι οι πρώτες από το 2010.

Ανάλογος γύρος συνομιλιών της Νότιας και της Βόρειας Κορέας επρόκειτο να πραγματοποιηθεί τον περασμένο Σεπτέμβριο, αλλά ματαιώθηκε την τελευταία στιγμή με απόφαση του καθεστώτος της Πιονγκγιάνγκ.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή