Γερμανία: Μπροστά οι Χριστιανοδημοκράτες με 38%

Σαφές προβάδισμα των Χριστιανοδημοκρατών με 38% καταγράφεται ενόψει των ευρωεκλογών, ενώ οι Σοσιαλδημοκράτες ακολουθούν με 29%, αλλά με θεαματική άνοδο σχεδόν 9 ποσοστιαίων μονάδων. Την είσοδό τους στην Ευρωβουλή φαίνεται ότι εξασφαλίζουν άνετα οι ευρωσκεπτικιστές.

Γερμανία: Μπροστά οι Χριστιανοδημοκράτες με 38%
1'

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης που διενεργήθηκε για λογαριασμό του πρώτου καναλιού της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD από το Ινστιτούτο Infratest dimap, οι Πράσινοι συγκεντρώνουν ποσοστό 10%, η Αριστερά 8%, η «Εναλλακτική για την Γερμανία» 6% και οι Φιλελεύθεροι 4%, με όριο το 3%. Στο ερώτημα ποιον θα ήθελαν ως πρόεδρο της Κομισιόν, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς εξασφαλίζει ποσοστό 36%, έναντι 30% του πρώην πρωθυπουργού του Λουξεμβούργου Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ.

Ποσοστό 57% των Γερμανών θεωρεί λανθασμένη απόφαση την ανάθεση της διεξαγωγής των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στην Ρωσία, ενώ μόνο το 34% θεωρεί ότι η απόφαση ήταν σωστή.

Σε ερώτημα εάν είναι σωστή η απόφαση για ενίσχυση της παρουσίας της Γερμανίας σε διεθνείς διενέξεις, το 52% απαντά καταφατικά, ενώ το 44% δηλώνει αντίθετο. Όταν όμως η ερώτηση εξειδικεύεται, το 85% τάσσεται υπέρ της παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας επιτόπου, το 84% υπέρ της διπλωματίας και της πολιτικής, ενώ το 63% απορρίπτει την προοπτική παροχής οικονομικής βοήθειας και μόλις το 22% εγκρίνει την στρατιωτική δράση σε συνεργασία με τους συμμάχους της Γερμανίας.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή