Συλλήψεις για τις υποκλοπές του ταμπλόιντ του Μέρντοχ

Στη σύλληψη δύο ανδρών προχώρησε η βρετανική αστυνομία...

1'

Στη σύλληψη δύο ανδρών προχώρησε η βρετανική αστυνομία, οι οποίοι φέρονται να συνδέονται με το σκάνδαλο των υποκλοπών προσωπικοτήτων από την εφημερίδα “News of the World”, του μεγαλύτερου βρετανικού ταμπλόιντ, η ιδιοκτησία του οποίου ανήκει στο Ρούπερτ Μέρντοχ.

"Δύο άνδρες ηλικίες 50 και 42 ετών συνελήφθησαν αφού παρουσιάστηκαν οικειοθελώς σε αστυνομικό τμήμα του νοτιοδυτικού Λονδίνου" ανακοίνωσε η Σκότλαντ Γιαρντ, χωρίς να δώσει περαιτέρω πληροφορίες για την ταυτότητά τους.

Ωστόσο, η εφημερίδα “Guardian” αναφέρει ότι ο ένας συλληφθείς είναι ο Ίαν Έντμονσον, που διετέλεσε αρχισυντάκτης του ταμπλόιντ αλλά απολύθηκε τον Ιανουάριο, καθώς κατηγορήθηκε ότι έλαβε μέρος στις τηλεφωνικές υποκλοπές και ο άλλος είναι ο Νέβιλ Θέρμπερκ, ρεπόρτερ της ίδια εφημερίδας.

Το συγκεκριμένο σκάνδαλο ξέσπασε το Νοέμβριο του 2005 και η “News of the World” κατηγορείται ότι υπέκλεψε τηλεφωνικά μηνύματα μελών της βασιλικής οικογένειας, πολιτικών καθώς και διασημοτήτων.

Λόγω της υπόθεσης ο διευθυντής επικοινωνίας του Ντέιβιντ Κάμερον, Άντι Κόλσον, αναγκάστηκε να παραιτηθεί, ενώ ο συντάκτης της εφημερίδας για το βασιλικό ρεπορτάζ φυλακίστηκε το 2007.

Παρά το γεγονός ότι το ταμπλόιντ διαβεβαιώνει ότι οι υποκλοπές έγιναν σε μεμονωμένες περιπτώσεις, πρώην υπάλληλοι υποστηρίζουν ότι η συγκεκριμένη πρακτική ήταν ιδιαίτερα διαδεδομένη για την εφημερίδα.

Πηγή: Newscode.gr

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή