Ουκρανία: Έτοιμες για περαιτέρω διάλογο οι δυο πλευρές

Έτοιμες για περαιτέρω διάλογο δηλώνουν και οι δυο πλευρές στην Ουκρανία

Ουκρανία: Έτοιμες για περαιτέρω διάλογο οι δυο πλευρές
1'

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το πρακτορείο Russia Today, ο ουκρανός πρόεδρος Ποροσένκο ανακοίνωσε σήμερα ότι οι δυνάμεις αυτοπροστασίας των φιλορώσων αποσχιστών στην ανατολική Ουκρανία είναι σύμφωνες για συμμετοχή στο νέο, τριμερή διάλογο μεταξύ της Ουκρανίας, της Ρωσίας και του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (OSCE).

«Υπάρχει επιβεβαίωση ότι έδειξαν ενδιαφέρον να συμμετάσχουν», δήλωσε ο Ποροσένκο.

Οι δυο πλευρές έχουν συμφωνήσει για κατάπαυση του πυρός έως τις 27 Ιουνίου, ωστόσο όλα δείχνουν ότι θα υπάρξουν νέες διαπραγματεύσεις στα πλαίσια της εξεύρεσης ενό ειρηνευτικού σχεδίου του για τον τερματισμό της κρίσης στις ρωσόφωνες επαρχίες της χώρας.

Από την πλευρά της η ρωσική Άνω Βουλή ψήφισε, έπειτα από αίτημα του Βλαντιμίρ Πούτιν, υπέρ της ανάκλησης του δικαιώματος στρατιωτικής επέμβασης στην Ουκρανία.

Δικαιολογώντας την απόφαση βουλευτής δήλωσε ότι θα πρέπει να ερμηνευτεί ως κίνηση καλής θελήσεως που έχει στόχο να διευκολυνθούν οι ειρηνευτικές προσπάθειες στην Ουκρανία. Πρόσθεσε ότι το Συμβούλιο της Ομοσπονδίας είναι έτοιμο, αν χρειαστεί, να του επανεκχωρήσει αυτό το δικαίωμα.

Η απόφαση υπερψηφίστηκε από 153 βουλευτές και μόνο ένας την καταψήφισε.

Ο Πούτιν υπέβαλε το αίτημα αυτό την Τετάρτημ με επιστολή του η οποία εστάλη στο Συμβούλιο της Ομοσπονδίας πριν από την αναχώρησή του για επίσημη επίσκεψη στην Αυστρία.

Διαβάστε επίσης:

Τζον Κέρι: Η Μόσχα πρέπει να δώσει σημάδια καλής θέλησης

Τηλεφωνική συνομιλία Ομπάμα-Ρέντσι για την Ουκρανία

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή