Λωρίδα της Γάζας: Τηλεφωνική συνομιλία Νετανιάχου - Ομπαμα

Τηλεφωνική συνομιλία με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, είχε νωρίτερα σήμερα ο πρόεδρος των Η.Π.Α., Μπαράκ Ομπάμα.

Λωρίδα της Γάζας: Τηλεφωνική συνομιλία Νετανιάχου - Ομπαμα
2'

Ο αμερικανός του εξέφρασε την απόλυτη στήριξη της χώρας του στη χερσαία επέμβαση που έχει ξεκινήσει από χθες στη Λωρίδα της Γάζας, τονίζοντας πάντως πως υπάρχει ανησυχία αφού τα θύματα μέχρι στιγμής είναι πολλά και στην πλειοψηφία τους άμαχοι.

Ο Ομπάμα έκανε και δηλώσεις στον Τύπο της χώρας του, τονίζοντας πως «οι ΗΠΑ όπως και οι φίλοι και σύμμαχοί μας ανησυχούν βαθιά για τους κινδύνους από μια κλιμάκωση (των εχθροπραξιών) και την περαιτέρω απώλεια ζωών αθώων πολιτών.
Αν και εμείς υπερασπιζόμαστε τις στρατιωτικές προσπάθειες των Ισραηλινών προκειμένου να διασφαλίσουν ότι δεν θα εκτοξεύονται ρουκέτες εναντίον των εδαφών τους, είπαμε επίσης ότι η αντίληψή μας για την κατάσταση είναι ότι οι χερσαίες στρατιωτικές επιχειρήσεις που πραγματοποιούνται αυτή τη στιγμή έχουν στόχο να αντιμετωπίσουν (το ζήτημα) των σηράγγων».

Στη συνέχεια έθιξε το θέμα της ασφάλειας των αμάχων, λέγοντας πως «η χώρα μας παραμένει αισιόδοξη για το γεγονός ότι το Ισραήλ θα συνεχίσει αυτήν την προσέγγιση με έναν τρόπο που θα ελαχιστοποιήσει τις απώλειες μεταξύ των αμάχων».

Τέλος, ο αμερικανός πρόεδρος τόνισε πως οι Η.Π.Α. εργάζονται για την προώθηση της αιγυπτιακής πρότασης για εκεχειρία στη Μέση Ανατολή, ενώ ο Υπουργός Εξωτερικών των Η.Π.Α., Τζον Κέρι θα μεταβεί στο Ισραήλ άμεσα.

Από την πλευρά του ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου τόνισε πως εκατομμύρια ισραηλινοί ζουν υπό το φόβο εκτόξευσης ρουκετών από πλευράς Χαμάς και ευχαρίστησε τον Ομπάμα που δίνει τη συγκατάθεσή του για την αυτοάμυνα του Ισραήλ.

Διαβάστε επίσης:

Λωρίδα της Γάζας: Σε εξέλιξη η χερσαία επίθεση

ΣΥΡΙΖΑ για Γάζα: Ενώπιον των ευθυνών της η διεθνής κοινότητα

ΣΥΡΙΖΑ για Γάζα: Ενώπιον των ευθυνών της η διεθνής κοινότητα

Γάζα: Κλιμάκωση της ισραηλινής χερσαίας επιχείρησης αναγγέλλει ο Νετανιάχου

Διαβάστε ΕΔΩ όλα τα νέα για τη Λωρίδα της Γάζας

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή