Αυξάνεται ο αριθμός των θυμάτων από τις πλημμύρες σε Ινδία-Πακιστάν

Οι εντονότατες βροχοπτώσεις λόγω των μουσώνων, άφησαν πίσω τους 110 νεκρούς στο Πακιστάν και 86 στην Ινδία, ενώ οι μετεωρολογικές προβλέψεις θέλουν επιδείνωση του καιρού τις επόμενες ημέρες.

Αυξάνεται ο αριθμός των θυμάτων από τις πλημμύρες σε Ινδία-Πακιστάν
1'

Οι αρχές των δύο χωρών έχουν αναπτύξει στρατό στις πληγείσες περιοχές, σε μια προσπάθεια να εκκενώσουν τον πληθυσμό, σύμφωνα με το Dow Jones Newswires.

Η ετήσια εποχή των μουσώνων έπληξε με ιδιαίτερη δριμύτητα την περιοχή, καθώς πόλεις και χωριά στο σύνορα Ινδίας- Πακιστάν πλημμύρισαν, από τα καιρικά φαινόμενα που έχουν χαρακτηριστεί ως τα χειρότερα εδώ και δεκαετίες.

Ο Ahmad Kamal, εκπρόσωπος της Πολιτικής Προστασίας του Πακιστάν, έκανε λόγο ότι τουλάχιστον 61 άτομα έχασαν τη ζωή τους στην ανατολική επαρχεία του Punjab, άλλοι 38 πέθαναν στο πακιστανικό Κασμίρ και 11 στην βόρεια επαρχεία του Gilgit-Baltistan.

Σύμφωνα με τις αρχές της χώρας, οι περισσότεροι έχασαν την ζωή τους όταν κατέρρευσαν οι στέγες των σπιτιών τους, λόγο της ισχυρότατης βροχόπτωσης. Επίσης ο μέχρι στιγμής απολογισμός στο Πακιστάν κάνει λόγο για 148 τραυματίες.

Στην Ινδία οι αρχές ανακοίνωσαν ότι ο απολογισμός των θυμάτων έφτασε στους 86 νεκρούς, όπου οι 70 εξ αυτών έχασαν τη ζωή τους όταν το λεωφορείο που επέβαιναν παρασύρθηκε από τα νερά χείμαρρου, που είχε «φουσκώσει» εξαιτίας των βροχοπτώσεων.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή