Η Νάπολη «πνίγεται» ξανά στα σκουπίδια

Χιλιάδες τόνοι σκουπιδιών έχουν συσσωρευτεί ξανά στους δρόμους της Νάπολης...

1'

Χιλιάδες τόνοι σκουπιδιών έχουν συσσωρευτεί ξανά στους δρόμους της Νάπολης, με αποτέλεσμα η ιταλική κυβέρνηση να στείλει το στρατό για να αντιμετωπίσει το νέο επεισόδιο της κρίσης, μετά από μια σύντομη περίοδο ομαλότητας. Το πρόβλημα συνεχίζεται παρά το σχέδιο έκτακτης ανάγκης που τέθηκε σε εφαρμογή στα τέλη του 2009.

Τη νύχτα της Κυριακής προς Δευτέρα οι πυροσβέστες κλήθηκαν να σβήσουν 28 πυρκαγιές που ξέσπασαν σε σωρούς σκουπιδιών, των 4.100 συνολικά τόνων.

Στο μεταξύ, η θερμοκρασία ανεβαίνει και η ατμόσφαιρα γίνεται όλο και πιο αποπνικτική σε κάποιους δρόμους, ενώ αυξάνεται και ο κίνδυνος για τη δημόσια υγεία. Για να αντιμετωπίσουν την κατάσταση συνεργεία της πόλης έριξαν απολυμαντικό υγρό στους σωρούς των απορριμμάτων.

Η ιταλική κυβέρνηση υιοθέτησε μία απόφαση για την επιτάχυνση των διαδικασιών για την κατασκευή κέντρων επεξεργασίας και καύσης απορριμμάτων.

Η συσσώρευση απορριμμάτων στη Νάπολη οφείλεται στην έλλειψη σημείων καύσης των σκουπιδιών και της αντίδρασης των κατοίκων της περιοχής που δεν επιθυμούν να χρησιμοποιούνται ή επεκταθούν οι ανοιχτές χωματερές που έχουν κορεστεί.

Από τη μεριά της, η εταιρεία που είναι υπεύθυνη για την αποκομιδή και τη διαχείριση των απορριμμάτων της Νάπολης, η Asia, υπογράμμισε ότι το πρόβλημα δεν είναι η αποκομιδή των σκουπιδιών, αλλά η έλλειψη επαρκών σημείων για τη μεταφορά και την επεξεργασία τους.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή