Αιματηρές αμερικανικές επιθέσεις στο Πακιστάν

Δύο επιδρομές αμερικανικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών άφησαν νεκρούς 21 ανθρώπους στο Πακιστάν...

1'

Δύο επιδρομές αμερικανικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών άφησαν νεκρούς 21 ανθρώπους στο Πακιστάν, σε μια από τις περιοχές των φυλών στα σύνορα με το Αφγανιστάν.

Και οι δύο επιδρομές έγιναν στην επαρχία του Νότιου Ουαζιριστάν, όπου οι πακιστανικές δυνάμεις ασφαλείας μάχονται τους Ταλιμπάν και μέλη της Αλ Κάιντα.

Σύμφωνα με αξιωματούχο των πακιστανικών υπηρεσιών ασφαλείας, ο οποίος μίλησε υπό τον όρο της διατήρησης της ανωνυμίας του, ένα αμερικανικό τηλεκατευθυνόμενο αεροσκάφος έριξε τέσσερις πυραύλους σε ένα φορτηγό στη κοιλάδα Σουάλ της περιοχής αυτής.

Από το όχημα ανασύρθηκαν 8 πτώματα. Οι πληροφορίες ανέφεραν ότι σκοτώθηκαν τρεις «ξένοι» και πέντε ντόπιοι Ταλιμπάν σκοτώθηκαν. Ο όρος «ξένος» χρησιμοποιείται από τις αρχές της χώρας για να περιγραφούν μαχητές αραβικής η κεντρασιατικής καταγωγής που συνδέονται με την Αλ Κάιντα.

Λίγες ώρες αργότερα, μια άλλη πυραυλική επίθεση έγινε σε ένα σπίτι στην περιοχή Μάντο. «Ένα τηλεκατευθυνόμενο μη επανδρωμένο αεροσκάφος έριξε δύο πυραύλους στο κτίριο. Λάβαμε πληροφορίες ότι μέχρι στιγμής 13 άτομα έχει επιβεβαιωθεί πως σκοτώθηκαν στην δεύτερη επίθεση», δήλωσε ένας δεύτερος αξιωματούχος των υπηρεσιών πληροφοριών, ο οποίος επίσης δεν θέλησε να κατονομαστεί.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή