Τυνησία: Υπέκυψε στα τραύματά του νεαρός που αυτοπυρπολήθηκε

Ένας νεαρός Τυνήσιος, ο οποίος αυτοπυρπολήθηκε την Παρασκευή στη Σφαξ, τη δεύτερη σε μέγεθος πόλη της Τυνησίας, υπέκυψε σήμερα στα τραύματά του, έγινε γνωστό σήμερα από νοσοκομειακή πηγή.

Τυνησία: Υπέκυψε στα τραύματά του νεαρός που αυτοπυρπολήθηκε
1'

"Ένας νεαρός εισήχθη την Παρασκευή στο νοσοκομείο φέροντας εγκαύματα τρίτου βαθμού. Υπέκυψε σήμερα" είπε ο περιφερειακός διευθυντής δημόσιας υγείας Ιμέντ Μααλούλ, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο νεαρός αυτοπυρπολήθηκε σε ένδειξη διαμαρτυρίας επειδή κατασχέθηκε το εμπόρευμά του.

Το κυβερνείο του Σφαξ υποστηρίζει ότι είχε συλληφθεί όταν προσπάθησε να πουλήσει περίπου 3.000 λαθραία πακέτα τσιγάρων. Η κατάσχεση των τσιγάρων έγινε "στο πλαίσιο του αγώνα κατά του παραεμπορίου" πρόσθεσε αυτή η πηγή.

Πολλές απόπειρες αυτοκτονίας με αυτοπυρπόληση έχουν καταγραφεί στην Τυνησία μετά την επανάσταση του Ιανουαρίου του 2011 η οποία είχε ως αφορμή τον θάνατο του πλανόδιου πωλητή Μοχάμεντ Μπουαζίζι ο οποίος αυτοπυρπολήθηκε στις 17 Δεκεμβρίου 2010 στην πόλη Σίντι Μπουζίντ. Η ανεργία και η φτώχεια ήταν στο επίκεντρο της εξέγερσης που ανέτρεψε το καθεστώς του Ζιν Ελ Αμπιντίν Μπεν Άλι. Παρά την επιτυχή πολιτική μετάβαση, τα ποσοστά ανεργίας παραμένουν υψηλά στη χώρα.

Το 2015 η ανάπτυξη δεν αναμένεται να ξεπεράσει το 1%, κυρίως λόγω της σοβαρής κρίσης που διανύει ο τουριστικός τομέας μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Μουσείο Μπάρντο (22 νεκροί και στο Πορτ ελ Καντάουι (38 νεκροί) τον Μάρτιο και τον Ιούνιο. Επισήμως, η ανεργία είναι λίγο πάνω από το 15% αλλά στους πτυχιούχους της ανώτατης εκπαίδευσης ξεπερνά το 30%.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή