Ποινή φυλάκισης για τον γιο του κιθαρίστα των Pink Floyd

Αυτή η φωτογραφία όπως και η επίθεση στην αυτοκινητοπομπή του πρίγκιπα Καρόλου και της Καμίλα, «καταδίκασαν» τον Τσάρλι Γκίλμορ, γιο του θρυλικού...

1'

Αυτή η φωτογραφία όπως και η επίθεση στην αυτοκινητοπομπή του πρίγκιπα Καρόλου και της Καμίλα, «καταδίκασαν» τον Τσάρλι Γκίλμορ, γιο του θρυλικού κιθαρίστα των Pink Floyd Ντέιβιντ Γκίλμορ, σε 16 μήνες φυλάκιση.

Ο 21χρονος είχε παραδεχτεί την ενοχή του από το Μάιο για συμμετοχή σε βιαιότητες, κατά τη διάρκεια της μεγάλης πανεκπαιδευτικής διαδήλωσης στο Λονδίνο τον περασμένο Δεκέμβρη, ενάντια στον τριπλασιασμό των διδάκτρων στα πανεπιστήμια της χώρας.

Ο Τσάρλι Γκίλμορ είχε φωτογραφηθεί να κρέμεται από τη σημαία της Βρετανίας στο μνημείο του Κενοταφίου. Η φωτογραφία ήταν στα πρωτοσέλιδα όλων των βρετανικών εφημερίδων την επόμενη ημέρα.

Επίσης, κατηγορείται ότι έριξε έναν κάδο απορριμμάτων στην αυτοκινητοπομπή που μετέφερε τον πρίγκιπα Κάρολο και τη σύζυγό του Καμίλα στο θέατρο, ότι πήδηξε στο καπό ενός αυτοκινήτου που μετέφερε προσωπικό προστασίας μελών της βασιλικής οικογένειας, καθώς και για το σπάσιμο ενός παραθύρου σε ένα κατάστημα.

Ο νεαρός Γκίλμορ ζήτησε συγγνώμη την επόμενη ημέρα των διαδηλώσεων χαρακτηρίζοντας τις πράξεις του ως μια «στιγμή ηλιθιότητας», και προσθέτοντας ότι δεν συνειδητοποίησε ότι το μνημείο τιμά τη μνήμη των νεκρών της Βρετανίας στον πόλεμο.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή