Spiegel: «Πες κάτι, Μέρκελ!»

Σκληρή κριτική στην Άγκελα Μέρκελ ασκεί το περιοδικό Spiegel σε δημοσίευμά του, που κατηγορεί τη γερμανίδα καγκελάριο...

2'

Σκληρή κριτική στην Άγκελα Μέρκελ ασκεί το περιοδικό Spiegel σε δημοσίευμά του, που κατηγορεί τη γερμανίδα καγκελάριο για καταστροφική επικοινωνιακή πολιτική, μυστικοπάθεια και πατερναλισμό.

«Υπάρχουν πολλά να συζητήσουμε αυτές τις ημέρες. Το πρόβλημα του κοινού ευρωπαϊκού νομίσματος, τα κινήματα στη Βόρεια Αφρική και τη νέα ριζοσπαστική ενεργειακή στρατηγική στη Γερμανία. Η σιωπή της καγκελαρίου Μέρκελ δείχνει ξεκάθαρα ότι η επικοινωνιακή της πολιτική είναι μια καταστροφή», ξεκινά το σχόλιο, με τίτλο

«Πες κάτι, Μέρκελ!», δια χειρός Dirk Kurbjuweit.

Στις Δημοκρατίες, οι πολιτικές αφήνονται και κρίνονται στο δημόσιο διάλογο, κάτι που δεν συμβαίνει τώρα στη Γερμανία. Η γερμανίδα καγκελάριος αρνείται να μετάσχει σε μια συζήτηση για τα θεμελιώδη θέματα που απασχολούν τη χώρα.

Βέβαια, η Μέρκελ δεν ήταν ποτέ γνωστή για το στόμφο της ούτε για το επικοινωνιακό της χάρισμα. Διαχειρίζεται την εξουσία σαν «μηχανικός». Αυτό ήταν πάντα λυπηρό, αλλά πλέον, γίνεται και επιβλαβές. Παρότι έχει πάρει σπουδαίες αποφάσεις για μια σειρά ζητήματα, οι δημόσιες παρεμβάσεις της είναι στην καλύτερη περίπτωση ήσσονος σημασίας.

Η επικοινωνιακή της πολιτική είναι μια καταστροφή και υπάρχουν τρεις λόγοι γι αυτό: η ανικανότητα, η μυστικότητα και ο πατερναλισμός, αναφέρει το δημοσίευμα.

Ανεπάρκεια

Ποιος είναι ο επικοινωνιακός στόχος μιας πολιτικής ηγεσίας; Να μεταδώσει στους πολίτες ότι εργάζεται για τα συμφέροντά τους, ζωγραφίζοντας μια ελκυστική «αυτοπροσωπογραφία». Κι είναι δουλειά των ΜΜΕ να αποκαλύψουν την ασχήμια πίσω από το όμορφο πορτρέτο. Η κυβέρνηση της Μέρκελ βέβαια, δεν έχει δώσει ακόμη στους δημοσιογράφους να τραβήξουν το πέπλο, γιατί είναι ανίκανη να δημιουργήσει το ίδιο το πέπλο. Οι επικοινωνιακοί χειρισμοί δείχνουν πολλές φορές τα πράγματα χειρότερα απ’ όσο πραγματικά είναι.

Διαβάστε περισσότερα στο newscode.gr

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή