Λιβύη: Οι αντάρτες ελέγχουν την πόλη Μπιρ αλ- Γάναμ

Υπό τον έλεγχο των ανταρτών παραμένει...

1'

Υπό τον έλεγχο των ανταρτών παραμένει η πόλη Μπιρ αλ-Γάναμ, τόπος στρατηγικής σημασίας που βρίσκεται 80 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Τρίπολης. Ωστόσο ο πρωθυπουργός του καθεστώτος Μπαγνταντί Μαχμουντί, υποστήριζε πως η πόλη είχε περάσει, από το Σάββατο, στον έλεγχο των δυνάμεων του Καντάφι.

Δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου ωστόσο, μετάδωσε μετά από επίσκεψη του, στην περιοχή, ότι διαπίστωσε πως οι αντάρτες είχαν τον έλεγχο της.

Αντάρτες ανακοίνωσαν, ότι στο Ζλιτέν, που βρίσκεται στα ανατολικά της Τρίπολης, η έλλειψη πολεμοφοδίων, τους ανάγκασε να τηρήσουν απλώς "αμυντική στάση", ενώ η προσπάθεια τους να ελέγξουν την πόλη Μισράτα, που βρίσκεται μερικά χιλιόμετρα ανατολικότερα δεν έχει φέρει ακόμη αποτελέσματα.

Στη Βεγγάζη, την πρωτεύουσα των ανταρτών, ένας από τους ισχυρότερους ηγέτες των αντικαθεστωτικών, ο Φαουζί Μπουκατίφ, έκρινε πως είναι "πρόωρη" η δημιουργία "εθνικού στρατού", καθώς ο πόλεμος κατά του καθεστώτος Καντάφι, εξακολουθεί να μαίνεται.

Καθώς, τόσο οι αντάρτες από τη μία, όσο και οι πιστοί στο συνταγματάρχη Καντάφι από την άλλη, επιχειρούν κάθε πλευρά για λογαριασμό της, να αποκτήσουν τον έλεγχο όσο περισσότερων περιοχών μπορούν, η καθημερινότητα για τους κατοίκους της Τρίπολης γίνεται ολοένα και δυσκολότερη. Εδώ και μήνες η πρωτεύουσα της Λιβύης, πάσχει από έλλειψη βενζίνης, ενώ, πλέον, πρέπει να αντιμετωπίσει και τις πολυάριθμες διακοπές ηλεκτρικού και πόσιμου νερού.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή