Ρουμανία: Ανατριχιαστικός διαγωνισμός με έπαθλο μια νύχτα στο... φέρετρο του Δράκουλα!
Διαγωνισμό για τους πιο... ατρόμητους πραγματοποιεί η εταιρεία Airbnb καθώς θα περάσουν μια αξέχαστη βραδιά σε ένα από τα πιο τρομακτικά μέρη του κόσμου!
«Δεν επιτρέπονται τα σκόρδα και αντικείμενα με οσμή σκόρδου, αρωμάτων συμπεριλαμβανομένων», αναφέρουν οι κανονισμοί για το κάστρο του Κόμη Δράκουλα, έτσι ώστε οι τολμηροί επισκέπτες να μην μπορέσουν να αποφύγουν τη συνάντηση με τα... βαμπίρ.
Στις 31 Οκτωβρίου, με την ευκαιρία της γιορτής του Χαλογουίν, δύο άνθρωποι θα έχουν την ευκαιρία να κοιμηθούν σε φέρετρα ντυμένα με βελούδο, απομονωμένοι στην κρύπτη του κόμη και να περάσουν τη νύχτα τους εντελώς μόνοι στο κάστρο των Καρπαθίων, υπόσχεται η εταιρεία οργάνωσης διακοπών Airbnb.
Η εταιρεία ξεκίνησε σήμερα έναν διαγωνισμό, για διαφημιστικούς λόγους, προκειμένου να επιλέξει τους δύο πρώτους επισκέπτες που θα διανυκτερεύσουν στο κάστρο για πρώτη φορά αφότου το κομμουνιστικό καθεστώς της Ρουμανίας εκδίωξε τους ιδιοκτήτες τους, τη βασιλική οικογένεια των Αψβούργων, πριν από σχεδόν 70 χρόνια.
Το 2006 η κυβέρνηση της Ρουμανίας επέστρεψε και πάλι το κάστρο Μπραν του 14ου αιώνα, το λεγόμενο και «Κάστρο του Δράκουλα», στους απογόνους των Αψβούργων. Το κάστρο των Καρπαθίων, σήμερα έχει μετατραπεί σε μουσείο και αποτελεί σημαντικό τουριστικό αξιοθέατο της χώρας.
Το κάστρο Μπραν δεν αναφέρεται στο μυθιστόρημα «Δράκουλας» του Μπραμ Στόκερ. Ωστόσο ο Βλαντ Τέπες, ο διαβόητος ηγεμόνας που αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για το βιβλίο, ίσως να είχε μείνει εκεί για μικρό χρονικό διάστημα.
Ο Βλαντ ήταν περιβόητος για τη σκληρότητά του, για το γεγονός ότι ανασκολόπιζε Τούρκους, κλέφτες και αντιπάλους του. Ωστόσο δεν ήταν... βαμπίρ. Άλλωστε στη ρουμάνικη παράδοση δεν υπάρχουν βαμπίρ, μόνο η πεποίθηση ότι το σκόρδο διώχνει το κακό.
Το ζευγάρι που θα κερδίσει τον διαγωνισμό θα περάσει από τον λαβύρινθο των σκοτεινών διαδρόμων του κάστρου για να ανακαλύψει το μυστικό πέρασμα που οδηγεί στην τραπεζαρία. Εκεί θα τους περιμένει ένα πλουσιοπάροχο δείπνο, υπό το φως των κεριών, ακριβώς όπως το περιέγραψε ο Στόκερ στο βιβλίο του.