Ζητούν την καταδίκη της βίας στη Σύρια

Η Οργάνωση Ισλαμικής Συνεργασίας (ΟCI) πρέπει να καταδικάσει απερίφραστα την καταστολή στη Συρία, επισημαίνεται σε επιστολή της οργάνωσης των ανθρωπίνων...

Ζητούν την καταδίκη της βίας στη Σύρια
1'

Η Οργάνωση Ισλαμικής Συνεργασίας (ΟCI) πρέπει να καταδικάσει απερίφραστα την καταστολή στη Συρία, επισημαίνεται σε επιστολή της οργάνωσης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, Human Rights Watch (HRW) που στάλθηκε προς τον γενικό γραμματέα της OCI.


Η HRW στην επιστολή που απέστειλε χθες στον Εκμελεντίν Ιχσάνογλου, τού ζητεί να στείλει αντιπροσωπεία στη Συρία για να διεξαγάγει έρευνες για τα εγκλήματα και τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

«Η OCI πρέπει να καταδικάσει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τα μέτρα καταστολής. Εδώ και τέσσερις μήνες, η Συρία, μέλος της OCI από το 1970, αδιαφορούσε για τις διεθνείς υποχρεώσεις της προβαίνοντας σε δολοφονίες, βασανισμούς, απαγωγές και πολιορκία ολόκληρων χωριών και πόλεων. Η OCI πρέπει να ενεργήσει αμέσως κατά της χώρας αυτής», τονίζεται στην επιστολή.

«Η αδράνεια μιας οργάνωσης σημαντικής όσο η OCI απέναντι σε πιθανά εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας από ένα κράτος μέλος της είναι απεχθής και αδικαιολόγητη. Η OCI πρέπει να καταστήσει σαφές ότι η δολοφονία ειρηνικών διαδηλωτών αποτελεί σοβαρή παραβίαση του Χάρτη της οργάνωσης», προστίθεται.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή