Νότιο Σουδάν: Αξιωματούχος του ΟΗΕ δέχθηκε επίθεση από αστυνομικούς

Θύμα επίθεσης από αστυνομικούς του Νοτίου Σουδάν έπεσε στις 20 Αυγούστου υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Υπάτης...

Νότιο Σουδάν: Αξιωματούχος του ΟΗΕ δέχθηκε επίθεση από αστυνομικούς
1'

Θύμα επίθεσης από αστυνομικούς του Νοτίου Σουδάν έπεσε στις 20 Αυγούστου υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Υπάτης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα. Την είδηση ανακοίνωση εκπρόσωπος της Αρμοστείας στη Γενεύη, χαρακτηρίζοντας το περιστατικό «εντελώς απαράδεκτο».

Ο Ρούπερτ Κόλβιλ, εκπρόσωπος της Υπάτης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα δήλωσε πως ο Μπένεντικτ Σάνοχ, ο οποίος ηγείται του τμήματος ανθρωπίνων δικαιωμάτων της αποστολής του ΟΗΕ στο Νότιο Σουδάν «δέχθηκε σοβαρή επίθεση στην αίθουσα ξενοδοχείου στην Τζούμπα από περίπου δώδεκα αστυνομικούς».

Μάλιστα ανέφερε χαρακτηριστικά ότι τον ξυλοκόπησαν, τον κλώτσησαν και τον χτύπησαν τόσο που βρέθηκε στο έδαφος σε στάση εμβρύου.

Μετά την επίθεση, το δωμάτιο του αξιωματούχου διερευνήθηκε και ο ίδιος κρατήθηκε για πολλές ώρες προτού τον αφήσουν ελεύθερο. Ο ίδιος στη συνέχεια νοσηλεύτηκε σε κτίριο του ΟΗΕ όπου έμεινε πέντε ημέρες.

Η Ύπατη Αρμοστής του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Νάβι Πιλάι θεωρεί το περιστατικό αυτό εντελώς απαράδεκτο", σημείωσε ο Κόλβιλ.

Οι αρχές του Νοτίου Σουδάν ανακοίνωσαν ότι θα ξεκινήσουν έρευνα για το περιστατικό.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή