Συρία:» Εγκαταλείπει» τον Ασαντ υψηλόβαθμος συνεργάτης του

Ο γενικός εισαγγελέας της πόλης Χάμα ανακοίνωσε ότι παραιτείται και προσχωρεί στις τάξεις της αντιπολίτευσης της Συρίας, εμφανιζόμενος σε ένα βίντεο που...

Συρία:» Εγκαταλείπει» τον Ασαντ υψηλόβαθμος συνεργάτης του
2'

Ο γενικός εισαγγελέας της πόλης Χάμα ανακοίνωσε ότι παραιτείται και προσχωρεί στις τάξεις της αντιπολίτευσης της Συρίας, εμφανιζόμενος σε ένα βίντεο που αναρτήθηκε σε ιστότοπο της αντιπολίτευσης.


Ο Αντνάν αλ Μπακούρ είπε, σύμφωνα με το μαγνητοσκοπημένο υλικό , πως παραιτήθηκε διότι οι υπηρεσίες ασφαλείας «σκότωσαν 72 φυλακισμένους διαδηλωτές και ακτιβιστές στην κεντρική φυλακή στη Χάμα την ημέρα της στρατιωτικής επίθεσης στην πόλη, την 31η Ιουλίου».

Πρόσθεσε ότι τουλάχιστον «άλλοι 420 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην επιχείρηση του στρατού και ετάφησαν σε μαζικούς τάφους σε δημόσια πάρκα».

Ο Μπακούρ διέψευσε δημοσιεύματα σε κρατικά ΜΜΕ ότι είχε απαχθεί από ένοπλες ομάδες την περασμένη εβδομάδα.

Κατήγγειλε επίσης ότι τουλάχιστον 320 άνθρωποι βασανίστηκαν και ότι έχουν σημειωθεί «αυθαίρετες συλλήψεις 10.000 ανθρώπων».

Το επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο SANA κατηγόρησε αραβικούς και ξένους τηλεοπτικούς σταθμούς ότι μετέδωσαν ψευδείς πληροφορίες και ότι αγνόησαν πως τα συριακά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν πως ο Μπακούρ απήχθη από «ένοπλες συμμορίες».

«Οι απαγωγείς ανάγκασαν τον γενικό εισαγγελέα να διασπείρει ψευδείς πληροφορίες. Τα κανάλια έχουν γίνει συνεργοί στα εγκλήματα των τρομοκρατών εναντίον των Σύρων πολιτών», φέρεται να είπε ο κυβερνήτης της επαρχίας Χάμα, Άνας Ναΐμ, στο πρακτορείο.


Εάν επιβεβαιωθεί, η παραίτηση του Μπακούρ θα είναι η πρώτη τόσο υψηλόβαθμου δικαστικού από το ξέσπασμα της εξέγερσης στη Συρία στα μέσα του Μαρτίου.

Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών και μη κυβερνητικές οργανώσεις εκτιμούν ότι πάνω από 2.200 άμαχοι έχουν σκοτωθεί αφότου άρχισαν οι διαδηλώσεις. Ο πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ κατηγορεί για τις ταραχές «ένοπλες ομάδες».

Η ανακοίνωση του Μπακούρ έγινε μια ημέρα αφότου η οργάνωση Διεθνής Αμνηστία ανακοίνωσε πως 88 διαδηλωτές σκοτώθηκαν ενώ βρίσκονταν υπό κράτηση στη Συρία.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή