ΗΠΑ: Παραμένει στη Λιβύη ο Καντάφι

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ, θεωρεί ότι ο συνταγματάρχης Μουαμάρ Καντάφι εξακολουθεί να βρίσκεται στη Λιβύη.

ΗΠΑ: Παραμένει στη Λιβύη ο Καντάφι
1'

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ, θεωρεί ότι ο συνταγματάρχης Μουαμάρ Καντάφι εξακολουθεί να βρίσκεται στη Λιβύη και όχι στις οχηματοπομπές που διέσχισαν τα σύνορα προς το Νίγηρα τις τελευταίες δύο ημέρες.

Αξιωματούχος των αμερικανικών υπηρεσιών ασφαλείας αποδέχτηκε ότι στις οχηματοπομπές βρίσκονταν άνθρωποι που πρόσκεινται στο καθεστώς του Καντάφι, μεταξύ τους ο Μανσούρ Ντάο, υπεύθυνος ασφαλείας του συνταγματάρχη.


Στρατιωτικές πηγές ανέφεραν στο Reuters ότι την πομπή από 200-250 αυτοκίνητα συνόδευσαν στην πόλη Αγκαντέζ από άνδρες των ένοπλων δυνάμεων του Νίγηρα.

Το καθεστώς του Καντάφι διατηρούσε ανέκαθεν στενές σχέσεις με τους αντάρτες Τουαρέγκ, ορισμένοι εκ των οποίων μάλιστα είχαν μεταβεί στη Λιβύη για να βοηθήσουν τις δυνάμεις του συνταγματάρχη στον εμφύλιο των προηγούμενων μηνών.

Εν τω μεταξύ, η Γαλλία ζητά να εντοπιστεί ο Μουαμάρ Καντάφι και να οδηγηθεί ενώπιον της δικαιοσύνης - είτε στη χώρα του είτε στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης

«Θα πρέπει να οδηγηθεί ενώπιον της δικαιοσύνης για όλα τα εγκλήματα που έχει διαπράξει τα τελευταία 42 χρόνια», δήλωσε ο εκπρόσωπος του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το αν η Γαλλία θα ήταν ικανοποιημένη με μια εξορία του Καντάφι.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή