Νέο διπλωματικό επεισόδιο: «Μπλόκο» Ολλανδών αστυνομικών σε Τουρκάλα υπουργό στα σύνορα

Η ολλανδική αστυνομία αρνήθηκε να επιτρέψει την είσοδο στην χώρα σε κομβόι αυτοκινήτων που μετέφερε την υπουργό Οικογενειακών Υποθέσεων της Τουρκίας, όπως μετέδωσε το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV.

Νέο διπλωματικό επεισόδιο: «Μπλόκο» Ολλανδών αστυνομικών σε Τουρκάλα υπουργό στα σύνορα
1'

Μάλιστα όπως αναφέρει το ολλανδικό τηλεοπτικό δίκτυο NOS η υπουργός έφθασε στο Ρότερνταμ και κρατείται.

Η υπουργός Οικογενειακών Υποθέσεων της Τουρκίας εμποδίσθηκε από την ολλανδική αστυνομία να εισέλθει στο τουρκικό προξενείο του Ρότερνταμ, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο NOS News.

Το NOS μετέδωσε εικόνες όπου φαίνεται η Φατμά Μπετούλ Σαγιάν Καγιά να βγαίνει από αυτοκίνητο μπροστά από το κτίριο του προξενείου και να εμποδίζεται από την αστυνομία όταν προσπαθεί να εισέλθει. Δεν συνελήφθη, διευκρινίζεται.

tourkala upourgos 3

Νωρίτερα, το Reuters μετέδωσε πληροφορία του NOS, σύμφωνα με την οποία η υπουργός κρατείται.

Η Φατμά Μπετούλ Σαγιάν Καγιά είχε δηλώσει νωρίτερα ότι θα ταξιδέψει οδικώς προς το Ρότερνταμ της Ολλανδίας, αφού η ολλανδική κυβέρνηση απαγόρευσε την προσγείωση εκεί του αεροπλάνου που μετέφερε τον τούρκο υπουργό Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Η υπουργός Οικογενειακών Υποθέσεων βρισκόταν στη Γερμανία και αποφάσισε να κατευθυνεί προς την Ολλανδία παρά το γεγονός ότι ματαιώθηκαν εκδηλώσεις στις οποίες επρόκειτο να παραστεί εκεί.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή