Ομάδα αξιωματούχων του Καντάφι στο Νίγηρα

Στενοί συνεργάτες και αξιωματούχοι του καθεστώτος του Μουάμαρ Καντάφι, βρίσκονται στη βόρεια πόλη Αγκαντέζ του Νίγηρα, όπως ανέφεραν σήμερα πηγές...

Ομάδα  αξιωματούχων του Καντάφι στο Νίγηρα
1'

Στενοί συνεργάτες και αξιωματούχοι του καθεστώτος του Μουάμαρ Καντάφι, βρίσκονται στη βόρεια πόλη Αγκαντέζ του Νίγηρα, όπως ανέφεραν σήμερα πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας της αφρικανικής χώρας στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.


Δύο πηγές ανέφεραν ότι συνολικά έφτασαν στην Αγκαντέζ 14 αξιωματούχοι, εκ των οποίων δύο στρατηγοί, περιλαμβανομένου του στρατηγού Άλι Κάνα, ενός Τουαρέγκ ο οποίος ήταν άλλοτε ένας από τους στενούς συνεργάτες του συνταγματάρχη και επικεφαλής της στρατιάς του νότου. Η ταυτότητα του άλλου στρατηγού δεν έχει επιβεβαιωθεί.

Δημοσιογράφος του πρακτορείου στην Αγκαντέζ δήλωσε πως οι τέσσερις πιο υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι διαμένουν σε ένα ξενοδοχείο στην πόλη το οποίο ανήκει στον Καντάφι.

«Η ομάδα έφθασε με τέσσερα οχήματα το απόγευμα της Πέμπτης», δήλωσε μια από τις πηγές, προσθέτοντας πως συνοδεύονταν από άνδρες των υπηρεσιών ασφαλείας του Νίγηρα.

Η κυβέρνηση του Νίγηρα δεν έχει σχολιάσει τις πληροφορίες αυτές.

Η άφιξη της ομάδας ακολουθεί εκείνη του Μανσούρ Ντάο, ενός ανώτερου αξιωματούχου των υπηρεσιών ασφαλείας του Καντάφι, που πέρασε στο έδαφος του Νίγηρα με μια οχηματοπομπή την Δευτέρα.

Η Νιαμέι έχει αναφέρει ότι επέτρεψε στους Λίβυους να περάσουν στο έδαφος του Νίγηρα για ανθρωπιστικούς λόγους, όμως δέχεται πιέσεις από την διεθνή κοινότητα να παραδώσει τους πρώην αξιωματούχους του καθεστώτος Καντάφι που κατηγορούνται για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή