Επίθεση από Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν

Τουλάχιστον έξι εκρήξεις και πυροβολισμοί συγκλόνισαν το κέντρο της πρωτεύουσας του Αφγανιστάν, Καμπούλ, κοντά στην περιοχή όπου εδρεύουν...

Επίθεση από Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν
1'

Τουλάχιστον έξι εκρήξεις και πυροβολισμοί συγκλόνισαν το κέντρο της πρωτεύουσας του Αφγανιστάν, Καμπούλ, κοντά στην περιοχή όπου εδρεύουν οι ξένες διπλωματικές αποστολές.


Οι αρχές έχουν αποκλείσει τους περισσότερους δρόμους στην περιοχή,ενώ ο επικεφαλής της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας της Καμπούλ, Μοχάμαντ Ζαχίρ, επιβεβαίωσε ότι σημειώθηκαν εκρήξεις και πως αρκετοί ένοπλοι βρίσκονται στην πλατεία Αμπντούλ Χαγκ.


Πολλοί Ταλιμπάν οπλισμένοι με αυτοπροωθούμενες βομβίδες, καλάσνικοφ και παγιδευμένα με εκρηκτικά γιλέκα έχουν λάβει θέσεις μάχης στην Καμπούλ, κοντά στην περιοχή όπου βρίσκονται οι πρεσβείες κι είναι έτοιμοι να επιτεθούν σε κυβερνητικά κτίρια, δήλωσε ένας εκπρόσωπός τους.

"Οι πρωταρχικοί στόχοι των ενόπλων είναι το κτίριο της υπηρεσίας αντικατασκοπείας και ένα υπουργείο," είπε τηλεφωνικώς στο Ρόιτερς από άγνωστη τοποθεσία ο Ζαμπιχουλάχ Μουτζαχίντ.

Ο ίδιος είπε ότι δεν μπορεί να αναφερθεί στον αριθμό των ενόπλων ενώ η επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη.


Το Γαλλικό Πρακτορείο, επικαλούμενο δυτική στρατιωτική πηγή, μετέδωσε ότι επλήγη το γενικό επιτελείο της νατοϊκής διεθνούς δύναμης στο Αφγανιστάν (ISAF) στην Καμπούλ.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή