Ομπάμα: Χαιρετίζει τη «νέα» Λιβύη

Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα χαιρετίζει σήμερα την ανασύσταση του κράτους της Λιβύης ...

Ομπάμα: Χαιρετίζει τη «νέα» Λιβύη
1'

Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα χαιρετίζει σήμερα την ανασύσταση του κράτους της Λιβύης μετά την πτώση του καθεστώτος Καντάφι.

Ο ίδιος αναφέρει πως οι Λίβυοι ξεκινούν ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή τους μετά από σαράντα ολόκληρα χρόνια σκότους και περιορισμού , στην ομιλία του στη συνάντηση αυτή των «φίλων της Λιβύης", στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.

Ο αμερικανός Πρόεδρος έσπευσε να τονίσει ακόμη πως οι παρεμβάσεις του ΝΑΤΟ θα συνεχιστούν ακόμη μέχρι οι Λίβυοι να σταματήσουν να απειλούνται από τις δυνάμεις Καντάφι και θα σταματήσουν όταν εκείνοι παραδώσουν τα όπλα.

Ο Μπαράκ Ομπάμα πρόκειται να ανακοινώσει ότι ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στη Λιβύη " επιστρέφει στην Τρίπολη" για να ανοίξει εκ νέου την αμερικανική πρεσβεία στη λιβυκή πρωτεύουσα.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος θα ζητήσει ακόμη την διεξαγωγή ελεύθερων και δίκαιων εκλογών ώστε να αποκατασταθούν οι νόμοι, το Σύνταγμα ενώ πρόσθεσε πως θα είναι μια ιστορική στιγμή για τη χώρα αφού θα διεξαχθούν για πρώτη φορά ελεύθερες εκλογές.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή