Δεν παραιτείται ο Μπερλουσκόνι

Μόνο εφόσον τον καταψηφίσει η Βουλή θα παραιτηθεί ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι…

Δεν παραιτείται ο Μπερλουσκόνι
1'

Μόνο εφόσον τον καταψηφίσει η Βουλή θα παραιτηθεί ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με παρευρισκόμενους σε εκδήλωση του κόμματός του που έγινε στο Κούνεο. Όπως ο ίδιος είπε, «παρά το ότι η αντιπολίτευση ζητεί καθημερινά από την κυβέρνηση να φύγει, δεν μπορεί, κανείς, να τρέχει πίσω από τις προσδοκίες των μέσων μαζικής ενημέρωσης».

Μάλιστα, ο Καβαλιέρε υποστήριξε πως την επόμενη εβδομάδα θα παρουσιάσει νομοθετικό διάταγμα το οποίο αναμένεται να δώσει ώθηση στην οικονομική ανάπτυξη της Ιταλίας, αποδεικνύοντας έτσι πως η κυβέρνηση εργάζεται σκληρά.

Στο μεταξύ, όμως, η κατάσταση στο εσωτερικό της ιταλικής κεντροδεξιάς, συνεχίζει να είναι έκρυθμη: ο περιφερειάρχης του Μιλάνου, Ρομπέρτο Φορμιγκόνι, ζήτησε εκ νέου, να οργανωθούν εσωτερικές εκλογές, ανάμεσα στα μέλη της συντηρητικής παράταξης, για την ανάδειξη του διαδόχου του ιταλού πρωθυπουργού.

Στο μεταξύ, ο δήμαρχος της Ρώμης, Τζάνι Αλεμμάνο τόνισε ότι «στο μέλλον δεν πρέπει να υπάρξουν ποτέ πια υποψήφιες σαν την περιφερειακή σύμβουλο του Μιλάνου, Νικόλ Μινέττι. Διότι, με τις κινήσεις αυτές, προσβάλλεται η χώρα και ο ίδιος ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι».

Η Μινέττι είχε εμφανιστεί δημόσια με ένα μπλουζάκι το οποίο έγραφε «χωρίς αυτό είμαι ακόμα καλύτερη».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή