Αρχές Οκτώβρη η απογραφή στην ΠΓΔΜ

Από την 1η έως τις 15 Οκτώβρη θα πραγματοποιηθεί η απογραφή του πληθυσμού ΠΓΔΜ, καθώς είχε αναβληθεί λόγω της ρευστής πολιτικής...

Αρχές Οκτώβρη η απογραφή στην ΠΓΔΜ
1'

Από την 1η έως τις 15 Οκτώβρη θα πραγματοποιηθεί η απογραφή του πληθυσμού ΠΓΔΜ, καθώς είχε αναβληθεί λόγω της ρευστής πολιτικής κατάστασης. Μεταξύ άλλων, θα απογραφούν κι όσοι βρίσκονται και ζουν εκτός χώρας, το πολύ μέχρι έναν χρόνο.

Αρχικά επρόκειτο να διεξαχθεί τον Απρίλιο, όμως προέκυψαν διαφωνίες μεταξύ Σλαβομακεδόνων και Αλβανών, για τον τρόπο διεξαγωγής της απογραφής. Η ένταση αυξήθηκε και λόγω της προκήρυξης των πρόωρων βουλευτικών εκλογών.

Η τελευταία απογραφή πληθυσμού στην ΠΓΔΜ πραγματοποιήθηκε το 2002 και σύμφωνα με τα στοιχεία της, ο πληθυσμός της χώρας ανερχόταν περίπου σε 2.020.000 άτομα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της απογραφής του 2002, οι Σλαβομακεδόνες αποτελούν το 64,18% του πληθυσμού της ΠΓΔΜ, οι Αλβανοί το 25,17%, ενώ 3,85% είναι Τούρκοι, 2,66% Ρομά, 1,8% Σέρβοι, 0,85% Βόσνιοι και 0,5% Βλάχοι. Τα μέλη άλλων εθνικών κοινοτήτων συγκροτούσαν το 1%.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή