Τουρκικές κυρώσεις στη Συρία

Κυρώσεις στο καθεστώς της Συρίας θα επιβάλει το άμεσο διάστημα η Τουρκία, σύμφωνα με δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν...

Τουρκικές κυρώσεις στη Συρία
1'

Κυρώσεις στο καθεστώς της Συρίας θα επιβάλει το άμεσο διάστημα η Τουρκία, σύμφωνα με δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά τη διάρκεια επίσημης επίσκεψής του στη Νότια Αφρική.

«Δεν μπορούμε να παραμείνουμε θεατές σε αυτό που συμβαίνει στη Συρία. Σκοτώνουν αθώους και ανυπεράσπιστους ανθρώπους. Δεν μπορούμε να πούμε: ας αφήσουμε τα πράγματα να συνεχίσουν έτσι», δήλωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός.

Το χρονοδιάγραμμα των κυρώσεων θα ανακοινωθεί μετά από την επίσκεψη του Ερντογάν στην επαρχία Χατάι, που βρίσκεται στη νότια Τουρκία στα σύνορα με τη Συρία και όπου έχουν καταφύγει χιλιάδες Σύροι πρόσφυγες. Η επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο ή στις αρχές τις επόμενης εβδομάδας.

Στο μεταξύ, ο τουρκικός στρατός θα πραγματοποιήσει άσκηση στην επαρχία Χατάι από τις 5 έως τις 13 Οκτωβρίου. Αυτή η άσκηση ενδέχεται να δώσει νέα τροφή στις φήμες, που έχουν ήδη διαψεύσει Τούρκοι αξιωματούχοι, σύμφωνα με τις οποίες η Τουρκία επιθυμεί να δημιουργεί μία ουδέτερη ζώνη στα σύνορα με τη Συρία με στόχο να προστατεύσει τους αμάχους και να αποτρέψει την εισροή προσφύγων στο έδαφός της.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή