Συμφωνία Γαλλίας-Τουρκίας για την τρομοκρατία

Συμφωνία για καταπολέμηση της τρομοκρατίας θα υπογράψουν τις επόμενες μέρες Άγκυρα και Παρίσι. Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή...

Συμφωνία Γαλλίας-Τουρκίας για την τρομοκρατία
1'

Συμφωνία για καταπολέμηση της τρομοκρατίας θα υπογράψουν τις επόμενες μέρες Άγκυρα και Παρίσι.


Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή, ο Γάλλος Υπουργός Εσωτερικών θα μεταβεί αύριο στην Τουρκία, κατόπιν πρόσκλησης του Τούρκου ομολόγου του. Στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψής του, θα υπογράψει συμφωνία για καταπολέμηση της τρομοκρατίας με την τουρκική κυβέρνηση.


Ο Γάλλος ΥΠΕΣ, ο οποίος θεωρείται το δεξί χέρι του Προέδρου Σαρκοζί , θα συναντηθεί με τον Τούρκο Πρόεδρο, Αμπτουλλάχ Γκιουλ και τον Πρωθυπουργό, Ταγίπ Ερτογάν. Θα έχει επίσης επαφές με τον Αναπληρωτή Πρωθυπουργό, Μπεσίρ Αταλάυ και τον Επικεφαλής των ενταξιακών διαπραγματεύσεων, Εγκεμέν Μπαγίς.


Το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων επισημαίνει ότι η Γαλλία διεξάγει εντατικές επιχειρήσεις εναντίον του ΡΚΚ τα τελευταία δύο χρόνια. Αναφέρει ακόμη ότι πρόσφατα 18 ανώτερα στελέχη της οργάνωσης που δρουν στην Ευρώπη προσήχθησαν σε δίκη ενώπιον γαλλικών δικαστηρίων. Αντιμετωπίζουν ποινές από 6 μήνες έως και 6 έτη. Η απόφαση αναμένεται στις 2 Νοεμβρίου.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή