Μέτρα για την κρίση χρέους ζητά ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας

Τη λήψη μέτρων προκειμένου να αποφύγει την εξάπλωση της οικονομικής κρίσης λόγω της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη, ζήτησε ο Ιάπωνας πρωθυπουργός, Γιοσιχίκο Νόντα.

Μέτρα για την κρίση χρέους ζητά ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας
1'

Ο κ. Νόντα, σημείωσε χαρακτηριστικά: «Εάν και η Ασία είναι πλέον σε θέση να αντιμετωπίσει καλύτερα τα "εξωτερικά σοκ" λόγω της διαχείρισης της δικής της οικονομικής κρίσης την περίοδο 1997-1998, δεν είναι "άνοση" στα προβλήματα της ΕΕ. Δεν νομίζω ότι η Ασία είναι κατ' ανάγκη ευάλωτη στα εξωτερικά σοκ. Μπορεί να τα απορροφήσει».

Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, ανέφερε: «Με δεδομένες τις προσπάθειες να εφαρμοστεί μια ορθόδοξη οικονομική πολιτική, η περιοχή γενικά απολαμβάνει ένα πλεόνασμα στο ισοζύγιο πληρωμών και τα συναλλαγματικά αποθέματα είναι σε υψηλά επίπεδα, έτσι έχει γίνει πιο ανθεκτική στα εξωτερικά σοκ. ούτου λεχθέντος, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα μπορούσαμε να αντιμετωπίσουμε αρνητικές συνέπειες εάν δεν μπορέσουμε να οικοδομήσουμε ένα τείχος προστασίας έναντι της Ευρωπαϊκής κρίσης».

Καταλήγοντας, ο Ιάπωνας τόνισε: «Η Ιαπωνία ηγείται των συνομιλιών για το πώς να αποτρέπεται η κρίση και για την θέσπιση περαιτέρω μέτρων για την αποτροπή της κρίσης σε περιφερειακό επίπεδο. Πρέπει να τις ολοκληρώσουμε σύντομα και το πρότεινα στη σύνοδο των χωρών της ASEAN+3» (οι χώρες της Ένωσης των χωρών της Ασίας συν την Κίνα, την Ιαπωνία και τη Νότια Κορέα).

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή