Συντριβή αεροσκάφους στη Σουηδία - Εννέα νεκροί

Εννέα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη Σουηδία όταν μικρό αεροπλάνο συνετρίβη σε ποταμό. 
2'

To ατύχημα έγινε όταν το αεροπλάνο που τους παρέλαβε για να κάνουν πτώση με αλεξίπτωτο, συνετρίβη βόρεια της πόλης Umeå.

Το αεροπλάνο απογειώθηκε από το αεροδρόμιο της πόλης το μεσημέρι της Κυριακή, 13.00 τοπική ώρα, και στις 14.12 εξέπεμψε σήμα κινδύνου. Λίγο αργότερα προσέκρουσε στο έδαφος.

«Είμαστε ήδη στο σημείο με ομάδα διάσωσης που βοηθά το πλήρωμα των ασθενοφόρων» δήλωσε διασώστης. «Είναι αεροσκάφος που χρησιμοποιείται για πτώσεις με αλεξίπτωτο και είναι προφανές πως κάτι συνέβη ακριβώς μετά την απογείωση.

Το αεροπλάνο συνετρίβη στο νησί Storsandskär μόλις 2 χιλιόμετρα από το αεροδρόμιο που απογειώθηκε.

«Άκουσα έναν παράξενο ήχο κινητήρα… Σήκωσα το κεφάλι και είδα ένα αεροσκάφος να στροβιλίζεται σαν να ήταν σβούρα» περιέγραψε ένας αυτόπτης μάρτυρας, ο Πέτερ Λάρσον, στην εφημερίδα Dagens Nyheter.

«Αρχικά, νόμιζα ότι επρόκειτο για μια πτήση ακροβατικού αεροσκάφους, σύντομα, όμως, κατάλαβα ότι δεν ήταν έτσι» συνέχισε ο ίδιος.

Σύμφωνα με την αστυνομία, όλα τα θύματα ήταν Σουηδοί, ενώ ένα εξ αυτών είχε διπλή υπηκοότητα. Τα ονόματα των θυμάτων δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα.

Ο βασιλιάς Κάρολος ΙΣΤ Γουστάβος εξέφρασε τη λύπη του σε μια ανακοίνωση:

«Μπροστά στο σημερινό τραγικό αεροπορικό δυστύχημα έξω από την Ουμέα, όπου έχασαν τη ζωή τους εννέα άνθρωποι, θέλω να εκφράσω τα συλλυπητήριά μου. Η οικογένειά μου κι εγώ στέλνουμε τις σκέψεις μας στις οικογένειες και τους συγγενείς των θυμάτων» έγραψε στο Facebook.

Ο πρωθυπουργός της Σουηδίας Στέφαν Λεβέν ανέφερε ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε στενή επικοινωνία με τις αρμόδιες αρχές που ερευνούν τα αίτια της συντριβής.

Δείτε φωτογραφίες

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Βάσεις 2019: Παράταση στην υποβολή των μηχανογραφικών - Η νέα προθεσμία

ΠΡΟΣΟΧΗ - 112: Δείτε το μήνυμα που θα λάβετε σε ΕΚΤΑΚΤΗ ανάγκη