«Έπιασε δουλειά» ο Έρογλου

Επιστολή στον ΓΓ του ΟΗΕ ετοιμάζεται να αποστείλει ο Ντερβίς Έρογλου για την επανέναρξη των συνομιλιών, στην οποία θα περιλαμβάνονται οι όροι της τουρκικής πλευράς.

«Έπιασε δουλειά» ο Έρογλου
2'

Πρόσθεσε ότι στη συνάντηση που θα έχει τον Μάρτιο με τον Αλεξάντερ Ντάουνερ θα του διατυπώσει την επιθυμία του για την έναρξη των συνομιλιών την άνοιξη και θα του ζητήσει να πείσει γι’ αυτόν τον νέο Ε/κ ηγέτη, όπως αποκάλεσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις που έκανε ο κ. Αναστασιάδης προεκλογικά και επισημαίνοντας τη συμφωνία που έκανε με το ΔΗΚΟ, ο Ντερβίς Έρογλου είπε πως «δεν αποδέχονται τις εγγυήσεις της Τουρκίας, τον τουρκικό στρατό. Δεν αποδέχονται ότι υπάρχουν Τούρκοι μετανάστες και αυτοί οι άνθρωποι είναι υπήκοοί μας». Μας ενδιαφέρει η πολιτική του όταν καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, ανέφερε, ωστόσο, προσθέτοντας ότι κατά την προεκλογική εκστρατεία ο κ. Αναστασιάδης είπε ότι το σχέδιο Ανάν δεν υπάρχει και δεν μπορεί πλέον να συζητείται. «Αλλά να μην ξεχνά ότι ο ίδιος είπε ναι σε αυτό το σχέδιο».

Ο Έρογλου δεν παρέλειψε, με την ευκαιρία, να προτείνει πενταμερή. Αναφερόμενος στο περιεχόμενο της επιστολής που ετοιμάζεται να στείλει στον ΓΓ του ΟΗΕ, διευκρίνισε πως μεταξύ των προϋποθέσεων στις οποίες θα αναφέρεται, είναι και πως οι συνομιλίες δεν μπορούν να συνεχίζονται με «ανοικτό τέλος». Μόνο με τις προϋποθέσεις της ε/κ πλευράς δεν γίνεται να φτάσουν σε τέλος οι διαπραγματεύσεις. Υπάρχουν και δικές μας προϋποθέσεις, τόνισε. Σε επισήμανση ότι στην ομιλία του το βράδυ της εκλογής του ο Πρόεδρος Αναστασιάδης απευθύνθηκε στους Τ/κ, ο Έρογλου είπε πως πλέον υπάρχει η «ΤΔΒΚ», όπως περιέγραψε το ψευδοκράτος, και οι «υπήκοοι» αυτής, λέγοντας πως χρησιμοποιούν αυτές τις εκφράσεις, λες και συνεχίζεται η Κυπριακή Δημοκρατία.

πηγη SigmaLive

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή