Διαμαρτυρία πρώην υπαλλήλων της Τράπεζας Κύπρου

Εκδήλωση διαμαρτυρίας ζητώντας την απελευθέρωση των χρημάτων τους, πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί έξω από τη Βουλή οι αποχωρήσαντες υπάλληλοι της Τράπεζας Κύπρου δια της «εθελούσιας εξόδου», οι οποίοι ακολούθως πορεύτηκαν στο Υπουργείο Οικονομικών, όπου παρέδωσαν υπόμνημα στον Υπουργό Οικονομικών.

Διαμαρτυρία πρώην υπαλλήλων της Τράπεζας Κύπρου
2'

Ο Γενικός Συντονιστής των αποχωρησάντων υπαλλήλων της Τράπεζας Κύπρου Σάββας Φιλίππου, σε δηλώσεις του έξω από τη Βουλή, είπε ότι το ποτήρι της αγανάκτησης και της κοροϊδίας έχει ξεχειλίσει, γιατί φύγαμε εδώ και τρεις μήνες από τις εργασίες μας «και δυστυχώς το μεγάλο ποσό το οποίο περιμέναμε, το οποίο αφορούσε το Ταμείο Προνοίας μας δεν το έχουμε πάρει, γιατί μας τα έχουν δεσμεύσει τα λεφτά για δύο χρόνια, τη στιγμή που τους παρόμοιους συναδέλφους της πρώην Λαϊκής Τράπεζας, οι οποίοι αποχώρησαν μαζί μας με το ίδιο σχέδιο τους τα έχουν δώσει σε μετρητά την περασμένη Δευτέρα».

Ανέφερε ότι αυτό το πράγμα το θεωρούν αδικία και ως εκ τούτου απαιτούν άμεσα να απελευθερωθούν τα λεφτά τους.

«Ζητούμε όπως αλλάξουν το νόμο, διότι μας είπαν ότι υπάρχει νόμος που δεν επιτρέπει να μεταβιβαστούν τα κουρεμένα μας λεφτά που έγιναν μετοχές επ` ονόματι μας. Οι μετοχές αυτές μας ανήκουν. Θέλουμε να αλλάξει ο νόμος έγκαιρα για να μπορέσουν να μεταβιβαστούν επ` ονόματι του καθενός συναδέλφου. Ως εκ τούτου, το θέμα αυτό σήμερα και είμαστε εδώ έξω από τη Βουλή, έχει αναλάβει ο Πρόεδρος της Βουλής, ο κ. Ομήρου και τον ευχαριστούμε, να συζητήσει το θέμα με τους αρχηγούς των κομμάτων για να μπορέσει να γίνει αυτή η τροποποίηση του νόμου», πρόσθεσε.

Είπε, επίσης, ότι στο υπόμνημα, το οποίο θα επιδώσουν αργότερα σήμερα στον Υπουργό Οικονομικό Χάρη Γεωργιάδη, εκφράζουν τη διαμαρτυρία τους γιατί για τρεις μήνες προσπαθούν να συναντηθούν τον κ. Γεωργιάδη «και δεν ανταποκρίνεται».

«Έχουμε στείλει, ακόμη, και επιστολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος την παρέπεμψε κοντά του (στον Υπουργό Οικονομικών) και δυστυχώς, δεν μπήκαν στον κόπο να μας πάρουν ένα τηλέφωνο ή να μας απαντήσουν οτιδήποτε. Δεν έχουν, επίσης, τηρήσει την υπόσχεση που έδωσαν στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής ότι σε δύο με τρεις ημέρες θα καλούσαν εμάς τους ενδιαφερόμενους για να λύσουμε το πρόβλημα. Καμία ανταπόκριση», συμπλήρωσε.

ikypros

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή