YΠΕΞ: Δεν επιβεβαίωσε έναρξη συνομιλιών Αναστασιάδη - Έρογλου

Η κυβέρνηση ανασκεύασε σήμερα είδηση της τουρκικής εφημερίδας «Σαμπάχ», η οποία ανέφερε ότι ο υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης επιβεβαίωσε έναρξη συνομιλιών Αναστασιάδη- Έρογλου την ερχόμενη εβδομάδα.

YΠΕΞ: Δεν επιβεβαίωσε έναρξη συνομιλιών Αναστασιάδη - Έρογλου
1'

Σε γραπτή ανακοίνωση, το υπουργείο Εξωτερικών παρέθεσε αυτούσιο το κείμενο των δηλώσεων που ο κ. Κασουλίδης έκανε στην εφημερίδα την περασμένη Παρασκευή.

Σύμφωνα με το επίσημο κείμενο, ο υπουργός Εξωτερικών, κληθείς από τον Τούρκο δημοσιογράφο να αξιολογήσει την παρούσα κατάσταση στο Κυπριακό, απάντησε ότι είναι πολύ πιθανόν, πολύ σύντομα, να υπάρξει συμφωνία επί του κειμένου κοινής διακήρυξης, ώστε να καταστεί δυνατή συνάντηση του Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη με τον Ντερβίς Έρογλου, παρουσία του Αλεξάντερ Ντάουνερ και να ξαναρχίσουν επισήμως οι συνομιλίες. Ο υπουργός Εξωτερικών ανέφερε ότι η κοινή διακήρυξη αποτελεί πολύ σημαντικό μέρος των διαπραγματεύσεων, γιατί θα καλυφθεί μεγάλο έδαφος σε πολύ ακανθώδη ζητήματα, υποβοηθώντας τη διαδικασία.

Ερωτηθείς από τον Τούρκο δημοσιογράφο γιατί δεν έχουν γίνει ακόμα οι επισκέψεις των διαπραγματευτών Μαυρογιάννη και Ερτούγ σε Άγκυρα και Αθήνα αντίστοιχα, ο κ. Κασουλίδης απάντησε: «Η αλήθεια είναι πως, αν, όπως ελπίζω, η συνάντηση των κυρίων Αναστασιάδη και Έρογλου πραγματοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα, αμέσως μετά θα γίνουν οι επισκέψεις των διαπραγματευτών». Σε διευκρινιστική ερώτηση για τον βαθμό βεβαιότητας ότι θα πραγματοποιηθούν οι επισκέψεις, ο κ. Κασουλίδης είπε ότι είναι απόλυτα βέβαιος ότι θα γίνει αυτό, αμέσως μετά την επίτευξη συμφωνίας επί της κοινής διακήρυξης και μετά τη συνάντηση Αναστασιάδη-Έρογλου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή