Πάφος: Προβληματισμός για το παλαιό ΚΕΝ Γεροσκήπου

Το Επαρχιακό Συμβούλιο Πάφου του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών Κύπρου εκφράζει τη μεγάλη του ανησυχία και προβληματισμό για την κατάσταση στην οποία συνεχίζει να βρίσκεται το παλαιό ΚΕΝ στην Γεροσκήπου, το οποίο, παραμένει έρημο και εγκαταλειμμένο στο κέντρο του Δήμου.

Πάφος: Προβληματισμός για το παλαιό ΚΕΝ Γεροσκήπου
1'

Σε επιστολή προς τον δήμαρχο Γεροσκήπου Μάκη Παυλίδη και την αναπληρώτρια Διευθύντρια του Τμήματος Πολεοδομίας και Οικήσεως Αθηνά Αριστοτέλους ο πρόεδρος του συλλόγου Χρυσόστομος Ιταλός σημειώνει ότι με βάση πληροφορίες από μέλη του συλλόγου τα κτίρια είναι σε επικίνδυνη κατάσταση και χρήζουν άμεσων σωστικών μέτρων.

Συγκεκριμένα σημειώνει ότι το ξύλινο ενδιάμεσο πάτωμα στο παλαιό Διοικητήριο σαπίζει και καταστρέφεται και οι οροφές παρουσιάζουν σοβαρές ζημιές, οι οποίες επιτρέπουν την είσοδο των νερών της βροχής με αποτέλεσμα να επιδεινώνεται η κατάσταση του. Επίσης τμήματα του φέροντα οργανισμού από οπλισμένο σκυρόδεμα του Διοικητηρίου έχουν αποσαθρωθεί και τα εμφανή σίδερα έχουν οξειδωθεί σε μεγάλο βαθμό.

Αναφέρεται ακόμη στην επιστολή του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών Πάφου ότι οι ξύλινες οροφές των υπολοίπων κτηρίων-θαλάμων έχουν καταστραφεί ενώ η απουσία πόρτων και παραθύρων, επιτρέπει σε οποιονδήποτε να εισέρχεται απρόσκοπτα σε αυτά με σοβαρό κίνδυνο για ατυχήματα.

Ο Χρυσόστομος Ιταλός επισημαίνει ότι τα κτίρια είναι διατηρητέα και θα πρέπει να τύχουν της ανάλογης ευαισθησίας.

«Ως εκ τούτου, παρακαλούμε όπως μας γνωστοποιήσετε για τα μέτρα που λαμβάνετε ή που προγραμματίζετε να λάβετε με στόχο την προστασία, ανάδειξη και αξιοποίηση του αξιόλογου αυτού χώρου» ,καταλήγει ο Χρυσόστομος Ιταλός.

Πηγή: Sigmalive.gr

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή