Τηλεθέαση: Τι ποσοστά «πιάνουν» οι πρωινές εκπομπές του καλοκαιριού

Η ενημέρωση συναντά την ψυχαγωγία κάθε πρωί…
2'

Ο ανταγωνισμός παραμένει πρωταγωνιστής στην τηλεοπτική αρένα και το καλοκαίρι. Οι πρωινές εκπομπές κρατούν τη σκυτάλη των ζωντανών προγραμμάτων και δίνουν τον παλμό των εξελίξεων.

Σύμφωνα με τους πίνακες της Nielsen, χθες, στην κορυφή βρέθηκε το «Σήμερα» του ΣΚΑΪ με τον Δημήτρη Οικονόμου και τον Άκη Παυλόπουλο. Η ενημερωτική εκπομπή σημείωσε 23,8% στο σύνολο και 16,5% στο δυναμικό κοινό. Οι δύο δημοσιογράφοι θα αποχαιρετήσουν τους τηλεθεατές στα τέλη του μήνα, κάνοντας ένα μικρό break και επιστρέφοντας στα τέλη Αυγούστου για την απαιτητική χρονιά που θα ακολουθήσει.

Η «Κοινωνία Ώρα Mega», με τη νέα σύνθεση λόγω καλοκαιρινής περιόδου, έκανε 13,4% στο σύνολο και 13,6% στους τηλεθεατές 18-54. Η «Ώρα Ελλάδος» στο OPEN συγκέντρωσε 14,1% στο σύνολο και 8,2% στο δυναμικό κοινό, ενώ το «Καλοκαίρι μαζί» του ΑΝΤ1 αρκέστηκε στο 10,6% και στο 7% σε σύνολο και δυναμικό αντίστοιχα.

Ο ενημερωτικός πρωινός μαραθώνιος του ΣΚΑΪ αποδεικνύεται ότι έχει το δικό του φανατικό κοινό. Έτσι, οι «Αταίριαστοι» έκαναν χθες 15,4% στο σύνολο και 11,5% στο δυναμικό κοινό ενώ οι «Δεκατιανοί» 15,4% και 11,4%. Να σημειωθεί ότι, όλο τον Αύγουστο, θα αλλάξουν οι συνθέσεις των παρουσιαστών καθώς ο ένας μετά τον άλλον θα φεύγουν για διακοπές και τη θέση τους θα παίρνουν δημοσιογράφοι από το κανάλι. Νίκος Ανδρίτσος, Ελενα Λάσκαρη, Μαρία Βούσουλα, Ναντίν Χαρδαλιά, Σταύρος Ιωαννίδης είναι κάποια εκ των προσώπων.

Επιπλέον, το ενημερωτικό μαγκαζίνο «Alpha Τώρα» κράτησε παρέα στο 8,3% του συνόλου και το 7,2% του δυναμικού κοινού και το «Newsroom» της ΕΡΤ1 4,4% και 4,2%. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν και τα νούμερα της καλοκαιρινής εκπομπής του OPEN, «Καλοκαίρι yes». Μαριάντα Πιερίδη, Τριαντάφυλλος και Φελίσια Τσαλαπάτη, κερδίζουν το στοίχημα σημειώνοντας 10,2% στο σύνολο και 9,8% στο δυναμικό κοινό.