Eurovision 2024: Η εκπρόσωπος της Κύπρου και η «εμπλοκή» με την ΕΡΤ

Η Silia Kapsis θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στον διαγωνισμό της Eurovision

Eurovision 2024: Η εκπρόσωπος της Κύπρου και η «εμπλοκή» με την ΕΡΤ
2'

Τέσσερις μήνες μετά τον φετινό διαγωνισμό της Eurovision, η Κύπρος ήδη βρήκε την επόμενη εκπρόσωπο.

Το ΡΙΚ, το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου, ανακοίνωσε ότι το νησί της Αφροδίτης θα εκπροσωπηθεί στον 68ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision από την κυπριακής καταγωγής δημοφιλή τραγουδίστρια Silia Kapsis, που γεννήθηκε και διαμένει στην Αυστραλία. Η Silia θα ερμηνεύσει τραγούδι που φέρει την υπογραφή του διακεκριμένου Έλληνα συνθέτη και παραγωγού Δημήτρη Κοντόπουλου. Όπως έχει πρόσφατα ανακοινωθεί, ο διαγωνισμός του 2024 θα πραγματοποιηθεί στο Μάλμε της Σουηδίας τον προσεχή Μάιο.

Η νεαρή καλλονή μπορεί να «κλείδωσε», όμως όλοι περιμέναμε ότι εκπρόσωπος της Κύπρου θα ήταν ο νικητής ή η νικήτρια του «Fame Story» που ξεκινά σε λίγες ημέρες.

«Αυτός ή αυτή, που θα καταφέρει να ανταποκριθεί στο απαιτητικό πρόγραμμα της Ακαδημίας, να ξεχωρίσει στα εβδομαδιαία Live shows και να πάρει την ψήφο του κοινού, των κριτών, των καθηγητών, ώστε να φτάσει στον μεγάλο τελικό και να κερδίσει, θα λάβει και ένα από τα πιο σημαντικά και τιμητικά έπαθλα, που έχουν υπάρξει ποτέ σε μουσικό reality show! Θα εκπροσωπήσει την Κύπρο σε γνωστό ευρωπαϊκό διαγωνισμό τραγουδιού το 2024! Επιπλέον, θα εξασφαλίσει ένα δισκογραφικό συμβόλαιο με την Panik Records και χρηματικό έπαθλο 50.000 ευρώ!», αναφερόταν στην ανακοίνωση του μουσικού σόου.

Η εν λόγω αλλαγή έχει να κάνει με τις αντιδράσεις που υπήρξαν από την ΕΡΤ. Η δημόσια τηλεόραση ενημέρωσε την EBU για τις κινήσεις του ΡΙΚ θέτοντας το ερώτημα αν η επιλογή είναι θεμιτή. Η EBU ξεκαθάρισε, όπως κάθε χρόνο, πως καμία χώρα δεν μπορεί να επιλέγει τον αντιπρόσωπο της στο έδαφος άλλης χώρας.

Έτσι, τα σχέδια του ΡΙΚ ανετράπησαν και πλέον έχει βρεθεί η εκπρόσωπος της Κύπρου για την Eurovision 2024.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή