MEDIA

Eurovision 2024: Ερωτηματικά για το τραγούδι του Ισραήλ - Αλλάζουν οι στίχοι με παρέμβαση Χερτζόγκ

Eurovision 2024: Ερωτηματικά για το τραγούδι του Ισραήλ - Αλλάζουν οι στίχοι με παρέμβαση Χερτζόγκ

Αλλαγές τελευταίας στιγμής στο τραγούδι που αναμένεται να εκπροσωπήσει το Ισραήλ στη Eurovision

Σάλος με ένα από τα τραγούδια του Ισραήλ που διαγωνίζονται για να συμμετέχουν φέτος στη Eurovision καθώς οι στίχοι τους ήταν αρκετά πολιτικοί και έτσι η χώρα κινδυνεύει με αποκλεισμό από τον διαγωνισμό.

Η ισραηλινή δημόσια ραδιοτηλεόραση (KAN) δηλώνει ότι βρίσκεται σε συνομιλίες με την Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση σχετικά με το ζήτημα που έχει προκύψει, ωστόσο δεν προτίθεται να αλλάξει το τραγούδι ή τους στίχους, ακόμη και αν αυτό κοστίσει στο Ισραήλ τη θέση του στον φετινό διαγωνισμό.

Ωστόσο σύμφωνα με το BBC ο πρόεδρος του Ισραήλ Ισαάκ Χερτζόγκ επενέβη και ζήτησε να γίνουν οι απαραίτητες προσαρμογές προκειμένου να διασφαλιστεί η συμμετοχή του Ισραήλ στη Eurovision.

To KAN βρίσκεται σε διαδικασία επιλογής με το October rain να προηγείται. Ο σταθμός επικοινώνησε με τους στιχουργούν των δύο τραγουδιών και ζήτησε να αλλάξουν τους στίχους κρατώντας την καλλιτεχνική ελευθερία.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται η δήλωση του προέδρου Χέρτζογκ ότι «ακριβώς αυτήν την περίοδο που όσοι μας μισούν επιδιώκουν να μποϊκοτάρουν το κράτος του Ισραήλ», η χώρα «πρέπει να υψώσει τη φωνή της» στα διεθνή φόρουμ.

Η επιλογή του October rain αναμένεται να επιβεβαιωθεί την ερχόμενη Κυριακή με έναν από τους στίχους που σχολιάστηκαν να είναι: «Ήταν όλοι καλά παιδιά, όλοι τους» και «Ποιος είπε ότι τα αγόρια δεν κλαίνε/Ατέλειωτες ώρες/Και λουλούδια/ Η ζωή δεν είναι παιχνίδι για τους δειλούς».