Eurovision 2024: Εκρηκτική η Μαρίνα Σάττι στον μεγάλο τελικό – Τα έδωσε όλα

Η Μαρίνα Σάττι με το «Zari» διεκδικούν μία καλή θέση στον αποψινό τελικό της Eurovision

Eurovision 2024: Εκρηκτική η Μαρίνα Σάττι στον μεγάλο τελικό – Τα έδωσε όλα
3'

Ο μεγάλος τελικός της Eurovision είναι γεγονός και η Μαρίνα Σάττι, εκπροσωπώντας την Ελλάδα, εμφανίστηκε καλύτερη από κάθε πρόβα! Η τραγουδίστρια έδωσε τον καλύτερό της εαυτό με το «Zari», ευελπιστώντας σε μία καλή θέση στην τελική κατάταξη.

Το κοινό την αποθέωσε, ενώ τα πλάνα της αλλά και η χορογραφία με τα παραδοσιακά στοιχεία και τους ήχους του ζουρνά ξεσήκωσαν την αρένα. Η Μαρίνα έχει αγκαλιαστεί πολύ από τους Eurofans, αλλά και από τους ειδικούς της διοργάνωσης.

https://www.instagram.com/reel/C610m73izNV/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Χαρακτηριστικά, στο BBC αναφέρθηκε για την ίδια και το τραγούδι: «Υπάρχει μια αναζωογονητική τάση φέτος, καθώς κάποιες χώρες χρησιμοποιούν αρχαίες μουσικές παραδόσεις για έμπνευση – παράγοντας για πολλά από τα αγαπημένα μου τραγούδια όσον αφορά στη σύνθεση. Ξεχωρίζει η Ελληνίδα τραγουδίστρια Μαρίνα Σάττι, της οποίας το avant-garde κολάζ ήχου Zari αναμειγνύει παραδοσιακές ελληνικές μελωδίες με τύμπανα, ρυθμούς reggaeton, σύντομα φωνητικά και ένα σόλο σε έναν αρχαίο περσικό αυλό που ονομάζεται ζουρνάς. "Θα το κάνω με τον δικό μου τρόπο", δηλώνει, στον "πιο κυριολεκτικό στίχο" αυτής της χρονιάς».

Παράλληλα, η Μαρίνα Σάττι σχολιάστηκε ιδιαίτερα και για τα χασμουρητά της την ώρα της συνέντευξης τύπου -μετά τον Β’ Ημιτελικό- κάνοντας πολλούς να θεωρούν ότι ήταν η αντίδρασή της προς το Ισραήλ τη στιγμή που μιλούσε η εκπρόσωπος Έντεν Γκολάν.

Πριν από λίγες ώρες, έδωσε τη δική της απάντηση αναφέροντας: «Γεια σας. Σχετικά με όλο αυτό το θέμα που έχει προκύψει σήμερα. Καταρχάς δεν γνώριζα ότι έχει πάρει τέτοιες διαστάσεις, γιατί όλη μέρα ήμασταν στην αρένα για πρόβα και είχα κλειστό το κινητό. Αυτό που θέλω να ξεκαθαρίσω είναι ότι δεν είχα την πρόθεση να προσβάλω κανέναν. Νομίζω ότι όλες αυτές τις μέρες που είμαστε εδώ, και εγώ, αλλά και ολόκληρη η ελληνική αποστολή, έχει φέρει μόνο θετική ενέργεια στην κοινότητα και χαρά, όπου κι αν πηγαίναμε. Είμαστε εδώ για τη μουσική και έχουμε φτάσει στον τελικό μας στόχο. Αύριο είμαστε στον τελικό. Θα κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε, θα δώσουμε τα δυνατά μας. Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ για όλη τη διαδρομή, τη στήριξη και την αγάπη μέχρι σήμερα».

Πώς ψηφίζουμε

Φέτος, για πρώτη φορά, το κοινό θα μπορεί να ψηφίσει το αγαπημένο του τραγούδι από την αρχή της βραδιάς και καθ' όλη τη διάρκεια του τετράωρου σόου! Όπως συμβαίνει κάθε χρόνο, το τελικό αποτέλεσμα καθορίζεται από την ψηφοφορία των τηλεθεατών σε συνδυασμό με τις βαθμολογίες των κριτικών επιτροπών. Σημειώνεται ότι δικαίωμα ψήφου έχουν και οι 37 χώρες που έλαβαν μέρος στον διαγωνισμό, ακόμα δηλαδή και αυτές που αποκλείστηκαν στα ημιτελικά.

Επίσης, υπάρχει και η ψήφος «Rest of the world» για όσες χώρες του πλανήτη θέλουν να ψηφίσουν στον διαγωνισμό. Οι εν λόγω χώρες θα έχουν τη δυνατότητα να ψηφίσουν ακόμα και πριν την έναρξη του σόου.

Πρέπει να θυμίσουμε ότι οι κάτοικοι της Ελλάδας δεν μπορούν να ψηφίσουν τη Μαρίνα Σάττι. Ωστόσο, οι Έλληνες που κατοικούν σε χώρες του εξωτερικού μπορούν να στηρίξουν με την ψήφο τους την ελληνική συμμετοχή, πληκτρολογώντας τον κωδικό #12.

Διαβάστε επίσης

Eurovision 2024: Απομακρύνθηκε ο στιλίστας του Ισραήλ – Το «σκηνικό» με τη Μαρίνα Σάττι

Eurovision 2024: Η αμφιλεγόμενη εμφάνιση του Ισραήλ στον μεγάλο τελικό

Eurovision 2024: Ξεκίνησε η ψηφοφορία για τον μεγάλο τελικό

Eurovision 2024: H ώρα του μεγάλου τελικού - Οι εξελίξεις από το Μάλμε της Σουηδίας

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή