Εύη Δρούτσα για Eurovision 2024: «Αποφάσισε μόνη της η ΕΡΤ ποιος θα μας αντιπροσωπεύσει»

Η Εύη Δρούτσα και η Μπέσσυ Αργυράκη μίλησαν για όλα όσα συνέβησαν χθες στον τελικό της Eurovision αλλά και για την ελληνική συμμετοχή με τη Μαρίνα Σάττι και το «Ζάρι»
Εύη Δρούτσα για Eurovision 2024: «Αποφάσισε μόνη της η ΕΡΤ ποιος θα μας αντιπροσωπεύσει»
2'

Θέση για όλα όσα έγιναν χθες στον μεγάλο τελικό της Eurovision στο Μάλμε της Σουηδίας πήραν η στιχουργός Εύη Δρούτσα και η τραγουδίστρια Μπέσσυ Αργυράκη.

H Eυή Δρούτσα μιλώντας στο Mega δήλωσε χαρακτηριστικά για τον νικητή ότι της άρεσε πολύ, ενώ συμφώνησε και η Μπέσσυ Αργυράκη. Μία άλλη συμμετοχή που ξεχώρισαν οι δύο τους ήταν αυτή της Γαλλίας με το “Mon Amour”, όπου εξήραν τις εξαιρετικές φωνητικές δυνατότητες του Slimane.

Εύη Δρούτσα: «Μήπως πρέπει να αποκλείσουμε εμείς την ΕΡΤ;»

Ειδικά για την συμμετοχή της Ελλάδας η Μπέσσυ Αργυράκη ανέφερε: «Αυτό το τραγούδι αποφάσισε να στείλει η ΕΡΤ από εκεί και πέρα σε αυτό το τραγούδι έπρεπε να δουλέψουν οι συντελεστές, αφού ήταν το δεδομένο τους. Σε αυτό το πλαίσιο έκαναν ό,τι μπόρεσαν, δεν είχαν να κάνουν κάτι άλλο για να το απογειώσουν. Τι άλλο μπορούσαν να κάνουν σκηνικά πάνω σε ένα τέτοιο ρυθμό;».

Από την άλλη, η Εύη Δρούτσα σημείωσε: «Ήταν ένα τραγούδι που το έγραψαν 5 – 6 συνθέτες και 5 – 6 στιχουργοί, πώς λοιπόν να ενωθεί αυτό το πράγμα. Όταν αποφασίζει μόνη της η ΕΡΤ ποιον να βάλει και ποιος θα μας αντιπροσωπεύσει, η ΕΡΤ φταίει όχι εμείς».

Αναφερόμενη η Εύη Δρούτσα στην Μαρίνα Σάττι τόνισε: «Είναι πολύ καλή τραγουδίστρια και μουσικός». Η γνωστή στιχουργός εκτίμησε ότι φέτος θα έπρεπε η Ελένη Φουρέϊρα να εκπροσωπήσει την Ελλάδα, με τον Κώστα Τσουρό να υπενθυμίζει ότι την Ελένη Φουρέϊρα την έχει αποκλείσει ως επιλογή η ΕΡΤ στο παρελθόν με την Εύη Δρούτσα να απαντάει «μήπως πρέπει να αποκλείσουμε εμείς την ΕΡΤ τότε;».

Υπενθυμίζεται πως η Ελλάδα, την οποία εκπροσώπησε η Μαρίνα Σάττι με το «Ζάρι» κατέκτησε την 11η θέση, ενώ η Κύπρος με τη Silia Kapsis και το «Liar» στη 15η θέση. Η Μαρίνα Σάττι έδωσε τον καλύτερο εαυτό της στη σκηνή.

Το «Ζάρι» σώθηκε από το κοινό

Οι κριτικές επιτροπές δεν έδειξαν συμπάθεια προς τη χώρα μας, με αποτέλεσμα να δεχτούμε βαθμούς μόλις από 8 χώρες. Ένα 12αρι από την Ελβετία και 7 πόντους από την Αλβανία, 2 από την Νορβηγία, 4 από την Αρμενία, 2 από την Σλοβενία, 4 από την Γαλλία, 3 από Σερβία αλλά και 7 από την Κύπρο. Από την άλλη, στο κοινό η Ελλάδα πήρε 85 πόντους και συνολικά συγκέντρωσε 126 βαθμούς.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή