Τέσσερις σειρές που έρχονται και θα ζορίσουν κι άλλο τον ανταγωνισμό

Η μυθοπλασία πρωταγωνιστεί και το μόνο βέβαιο είναι ότι θα δούμε πολλές αλλαγές στους πίνακες τηλεθέασης

Τέσσερις σειρές που έρχονται και θα ζορίσουν κι άλλο τον ανταγωνισμό
5'

Ο Οκτώβριος κυλά με ευχάριστες εκπλήξεις και νέες αφίξεις στη βραδινή ζώνη, που αναμένεται να ζορίσουν τους αντιπάλους και να εξοστρακίσουν τελείως τα ριάλιτι. Τα κανάλια κρατούν ακόμη στα χέρια τους δυνατά χαρτιά, που δεν έχουν φανερώσει, και αφορούν κυρίως σε σειρές. Τις επόμενες ημέρες θα δούμε αρκετές πρεμιέρες σίριαλ, που θα βάλουν σε «πειρασμό» τους τηλεθεατές να αποφασίσουν τι θέλουν τελικά να βλέπουν.

Τη Δευτέρα, στις 21.00, πρώτη επίσημη έχει η κωμωδία «Έχω παιδιά» στο MEGA που την πρώτη εβδομάδα θα προβάλλεται καθημερινά. Πώς είναι να μεγαλώνεις παιδιά στην Αθήνα του 2024; Υπάρχει εγχειρίδιο καλού γονιού; Η Σάρα και ο Μιχάλης έχουν παιδιά και πλέον η ζωή τους ως ζευγάρι βρίσκεται σε... άλλη διάσταση. Η καθημερινότητά τους προσγειώνεται από το… ροζ συννεφάκι σε μια ξεκαρδιστική «συνωμοσία», όπου η καθημερινή ρουτίνα γίνεται περιπέτεια.

Το περιβάλλον του ζευγαριού προσαρμόζεται στις νέες συνθήκες και όλα μαζί φτιάχνουν τη ζωή «με παιδιά». Μια ζωή γεμάτη απρόοπτα, εκρηκτικές καταστάσεις και πολύ γέλιο. Η κωμωδία θα καταρρίψει τους μύθους του υποδειγματικού γονέα, του ιδανικού συζύγου, της επιτυχημένης καριέρας και της τέλειας οικογένειας. Ενα δυνατό καστ ταλαντούχων και αγαπημένων ηθοποιών ενσαρκώνει χαρακτήρες που κυκλοφορούν ανάμεσά μας και αντιμετωπίζουν με χιούμορ συναρπαστικές καθημερινές περιπέτειες. Οι Ευγενία Σαμαρά, Βασίλης Μαυρογεωργίου, Αθηνά Οικονομάκου, Νικόλας Παπαδομιχελάκης, Λάμπρος Φισφής, Μάκης Παπασημακόπουλος, Ανθή Ευστρατιάδου, Θεανώ Κλάδη και Γιάννης Τσουμαράκης ενσαρκώνουν τους κεντρικούς ήρωες. Στον ρόλο της Αντιγόνης η Μπέσσυ Μάλφα και στον ρόλο του κυρ Στέλιου θα βρεθεί ο Ερρίκος Λίτσης.

Στο Μεγάλο Κανάλι έρχεται και ο τρίτος κύκλος του «Famagusta». Η δραματική σειρά, που εμπνέεται από τα γεγονότα της Κύπρου, θα ολοκληρώσει με τον γ’ και τελευταίο κύκλο 8 επεισοδίων. Οι τηλεθεατές αγκάλιασαν το εγχείρημα των Ανδρέα Γεωργίου, Βάνας Δημητρίου και Κούλλη Νικολάου και ανέδειξαν το σίριαλ ως το δημοφιλέστερο της περασμένης χρονιάς, με ιδιαίτερα υψηλές τηλεθεάσεις. Στο τρίτο και τελευταίο μέρος, που κάνει πρεμιέρα στις 3 Νοεμβρίου, η σειρά θα αποτυπώσει τις αντιδράσεις του Μάικλ (Χρήστος Λούλης) και των βιολογικών του γονιών, που έμαθαν στο φινάλε του β’ κύκλου την αλήθεια. Επίσης, θα δούμε πώς θα εξελιχτεί η πορεία της υγείας του Παύλου (Ανδρέας Γεωργίου) σε ένα κοντράστ συναισθημάτων για τη Χριστίνα (Κοραλία Καράντη), που, ενώ βρίσκει τον χαμένο της γιο έπειτα από 50 χρόνια, κινδυνεύει να χάσει το δεύτερο παιδί της. Αξίζει να σημειωθεί πως στα νέα επεισόδια θα δούμε ακόμη περισσότερες αναδρομές στα γεγονότα που ακολούθησαν της τουρκικής εισβολής, με κεντρικό πρόσωπο τον Αρχιεπίσκοπο Μακάριο, τον οποίο υποδύεται ο Γρηγόρης Βαλτινός.

Η καρδιά της μυθοπλασίας, όμως, χτυπά και στο STAR. Tην Παρασκευή 11 Οκτωβρίου, στις 21.00, πρεμιέρα κάνει ο δεύτερος κύκλος του «IQ 160». Έχουν περάσει έξι μήνες, από τα δραματικά γεγονότα της Ιταλίας. Η Πηνελόπη (Σμαράγδα Καρύδη), διαλυμένη από την προδοσία του πρώην άντρα της, εγκαταλείπει τον Αργύρη (Νίκος Κουρής) και το αστυνομικό σώμα και πιάνει πάλι δουλειά ως καθαρίστρια στο σπίτι μιας ευκατάστατης οικογένειας.

Την ίδια στιγμή, ο Αργύρης προσπαθεί να διαχειριστεί την απουσία της Πηνελόπης, ύστερα και από το φιλί που μοιράστηκαν. Μαζί με την υπόλοιπη ομάδα προσπαθούν να εξιχνιάσουν μία νέα, ιδιαίτερα δύσκολη υπόθεση, χωρίς εκείνη. Στη θέση της Πηνελόπης έχει προσληφθεί ένας νεαρός αστυνομικός, ο Τηλέμαχος (Αλέξανδρος Χρυσανθόπουλος), που είναι ένας ιδιόρρυθμος και ευγενής τύπος, με οξεία παρατηρητικότητα. Ο Αργύρης διατηρεί ακόμη τη σχέση του με την Ιωάννα (Μαίρη Μηνά), και η ομάδα κάνει προσπάθεια να προχωρήσει χωρίς την Πηνελόπη. Φαίνεται, όμως, πως εκείνη δεν μπορεί να μείνει μακριά ούτε από τα μυστήρια, ούτε από τους μπελάδες! Όταν η εργοδότριά της, τής εκμυστηρεύεται ότι κάποιος την απειλεί, εκείνη αναλαμβάνει δράση, αναζητώντας τον ένοχο, αλλά τα πράγματα, πηγαίνουν τελείως στραβά και η Πηνελόπη βρίσκεται κατηγορούμενη για... φόνο! Πώς θα καταφέρει η Μουρίκη να ξεμπλέξει χωρίς τον Καλατζή, στο πλευρό της; Θα τη φέρει, άραγε, η δοκιμασία της ξανά κοντά στον Αργύρη; Ή θα τους απομακρύνει για πάντα;

Την ίδια ημέρα, στις 22.30, πρώτη επίσημη θα κάνει η σειρά «Μαύροι Πίνακες». Η υπόθεση εκτυλίσσεται σε μία μικρή κωμόπολη στην ελληνική επαρχία, τις Λεύκες. Η τοπική κοινωνία συγκλονίζεται από ένα έγκλημα, την άγρια δολοφονία μίας έφηβης μαθήτριας. Από εκείνη τη στιγμή, αρχίζει ένας «αγώνας» για τον εντοπισμό του δράστη, καθώς οι ύποπτοι είναι πολλοί και όλοι θα μπορούσαν να έχουν κίνητρο. Ζητούνται αστυνομικές ενισχύσεις από την Αθήνα, προκειμένου να ξεσκεπαστεί το «πρόσωπο» του δολοφόνου, ο οποίος τελικά έχει διαπράξει κατά συρροή εγκλήματα, χρησιμοποιώντας σε αυτά μοτίβα από τους περίφημους «Μαύρους Πίνακες» του Φρανσίσκο Γκόγια.

Το σενάριο υπογράφουν η Σοφία Καζαντζιάν και ο Μάριος Ιορδάνου και η σκηνοθεσία είναι της Κατερίνας Φιλιώτου. Κάτια Γκουλιώνη, Σοφία Κόκκαλη, Αντίνοος Αλμπάνης, Δημήτρης Κίτσος, Iωάννης Παπαζήσης, Λένα Παπαληγούρα, Θοδωρής Κατσαφάδος, Ελένη Βεργέτη, Σωτήρης Χατζάκης, Μελέτης Γεωργιάδης και η κυρία Όλγα Πολίτου, πρωταγωνιστούν.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή