Της μυθοπλασίας το ανάγνωσμα - Ποιες σειρές μετακινούνται, ποιες «περιορίζονται», ποιες έρχονται

Η μυθοπλασία πρωταγωνιστεί τη φετινή σεζόν, αλλά δημιουργεί και πονοκέφαλο στα κανάλια

Της μυθοπλασίας το ανάγνωσμα - Ποιες σειρές μετακινούνται, ποιες «περιορίζονται», ποιες έρχονται
2'

Πληθώρα σειρών έχει προσγειωθεί στη βραδινή ζώνη των καναλιών, ωστόσο ο σκληρός ανταγωνισμός στερεί από τα κανάλια τα υψηλά και σαρωτικά ποσοστά περασμένων σεζόν. Λίγες είναι οι παραγωγές μυθοπλασίας που ξεπερνούν το φράγμα του 16-20%, όπως «Η Γη της Ελιάς» του MEGA, το «Grand Hotel» του ΑΝΤ1, η κωμωδία «VIΠ-Καλά γεράματα» του ΑΝΤ1, ο «Τιμωρός» του ALPHA.

Έτσι, τα στελέχη του MEGA και του ALPHA, δύο καναλιών που επενδύουν ιδιαίτερα στα σίριαλ, προχωρούν σε σημαντικές αλλαγές στον προγραμματισμό από την ερχόμενη εβδομάδα.

EBITA-AGAITSH-8EOXARHS-IWANNIDHS.jpg

Χαρακτηριστικά, στο MEGA, από την Κυριακή έως και την Τετάρτη, η «Γη της ελιάς» θα προβάλλεται με διπλό επεισόδιο. Ο λόγος δεν είναι άλλος από το «ψαλίδι» στον αριθμό επεισοδίων του «Ταμπού», που πλέον θα βγαίνει στον αέρα μόνο την Πέμπτη στις 23.20. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η απόφαση ότι η κωμική σειρά «Έχω παιδιά» επίσης «περιορίζεται», αφού -από την ερχόμενη εβδομάδα και κάθε Παρασκευή- τη θέση του παίρνει η επανάληψη του σίριαλ «Απαράδεκτοι».

Mixalhs-Saranths.jpg

Τα στελέχη προσδοκούν οι προαναφερθείσες αλλαγές να φέρουν τα επιθυμητά αποτελέσματα, ενώ ποντάρουν πολύ τόσο στον τρίτο κύκλο του «Famagusta» όσο και στις «17 κλωστές». Οι δύο σειρές κάνουν πρεμιέρα την Κυριακή 3 Νοεμβρίου, με την προσδοκία να κερδίσουν το κοινό.

Ο «κλοιός σφίγγει», όμως, και για τον ALPHA που τη φετινή σεζόν τα ποσοστά δεν θυμίζουν εκείνα των περασμένων σεζόν. Από την Κυριακή 20 Οκτωβρίου, η κωμωδία «Η Κατάρα της Τζέλας Δελαφράγκα» θα προβάλλεται στις 21.00. Η σειρά προβαλλόταν την Τρίτη, ωστόσο θεωρούν ότι θα συντροφεύει περισσότερο κόσμο τις Κυριακές. Στην prime time της Δευτέρας, θα συνεχίσουμε να βλέπουμε στις 21.00 τον «Τιμωρό» ενώ θα ακολουθεί επεισόδιο του σίριαλ «Διάφανη Αγάπη» στις 22.30. Την Τρίτη, στις 21.00, προστίθεται επεισόδιο του «Τιμωρού», της σειράς που έχει κάνει τη διαφορά στο φετινό πρόγραμμα. Στις 22.30 θα παίζεται ο «Γιατρός» με τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη.

Να σημειωθεί ότι βρισκόμαστε μόνο στην αρχή της χρονιάς και οι αλλαγές είναι ήδη αρκετές. Αυτό σημαίνει ότι δεν αποκλείεται να δούμε σειρές να ολοκληρώνονται πρόωρα στην αρένα της TV.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή