MEGA: Με «17 κλωστές» και «Famagusta» θα πάρει το αίμα του πίσω

Το MEGA έχει αποδείξει ότι είναι το Μεγάλο κανάλι στο κεφάλαιο της μυθοπλασίας

MEGA: Με «17 κλωστές» και «Famagusta» θα πάρει το αίμα του πίσω
3'

Η ταινιοθήκη του έχει γράψει ιστορία, με τις σειρές του να θεωρούνται θρυλικές και να σαρώνουν ακόμη και στις επαναλήψεις. Το MEGA έχει αφήσει εποχή με τις παραγωγές μυθοπλασίας του, ενώ τις τελευταίες σεζόν σημειώνει μεγάλη επιτυχία με τη «Γη της ελιάς».

Το επόμενο διάστημα, επιφυλάσσει δύο μεγάλες εκπλήξεις στους τηλεθεατές που θα συζητηθούν και θα κερδίσουν σίγουρα και τους πιο απαιτητικούς.

Στις 3 Νοεμβρίου, στις 21.00, επιστρέφει το «Famagusta». Ο τρίτος κύκλος έρχεται για να ολοκληρώσει την ιστορία των πρωταγωνιστών, ρίχνοντας περισσότερο φως στα γεγονότα που ακολούθησαν της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο. Η δραματική σειρά σε σενάριο της Βάνας Δημητρίου και σκηνοθεσία του Αντρέα Γεωργίου θα συνεχίσει, στα οκτώ επεισόδια που απομένουν μέχρι το φινάλε, να μεταφέρει μαρτυρίες και ιστορίες ανθρώπων που βίωσαν τον πόνο της προσφυγιάς, αλλά και την απώλεια εκείνα τα ταραγμένα χρόνια του πολέμου.

Σε ό,τι αφορά στις ζωές των πρωταγωνιστών, η αποκάλυψη της μεγάλης αλήθειας έχει ανατρέψει τις ισορροπίες στην οικογένεια Σέκερη. Ο Μάικλ (Χρήστος Λούλης) είναι ο πρωτότοκος γιος που η Χριστίνα (Κοραλία Καράντη) δεν έπαψε ποτέ να αναζητά για 50 χρόνια.

Όπως θα δούμε στα επεισόδια που έρχονται τη νέα σεζόν στο MEGA, ο Παύλος (Αντρέας Γεωργίου), η Μαριάννα (Δάφνη Κιουρκτσόγλου) και η Δάφνη (Χριστίνα Παπαδοπούλου) μαθαίνουν πως ο Μάικλ είναι ο χαμένος αδερφός τους. Την ίδια ώρα, η βιολογική μητέρα του δημοσιογράφου θα θελήσει να ζητήσει εξηγήσεις από τη Σοφία Κούρτη (Αιμιλία Υψηλάντη), θετή μητέρα του Μάικλ και γυναίκα που αποσιώπησε την αλήθεια όλα αυτά τα χρόνια.

Tην ώρα που η Χριστίνα βιώνει μια αναπάντεχη ευλογία, έρχεται αντιμέτωπη με τη μεγαλύτερη απειλή. Μαθαίνει για την ανίατη ασθένεια του Παύλου και προσπαθεί να συνειδητοποιήσει την τραγική ειρωνεία: Βρίσκει τον πρωτότοκο γιο της και κινδυνεύει να χάσει το δεύτερο παιδί της, αυτή τη φορά οριστικά.

Την ίδια ημέρα, στις 22.50, το MEGA «ζωντανεύει» τις «17 Κλωστές». Τα αληθινά γεγονότα, που οδήγησαν στη μαζική δολοφονία που συγκλόνισε τη χώρα στις αρχές του 1900, έρχονται ξανά στο φως μέσα από τα 6 επεισόδια της σειράς μυθοπλασίας, σε σκηνοθεσία Σωτήρη Τσαφούλια. Το σενάριο της παραγωγής, που βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Πάνου Δημάκη, υπογράφουν η Μιρέλλα Παπαοικονόμου και η Κάτια Κισσονέργη και τη μουσική ο Μίνως Μάτσας. Οι «17 Κλωστές» είναι μία παραγωγή υψηλών προδιαγραφών, η οποία με τις συγκλονιστικές ερμηνείες των ηθοποιών που συμμετέχουν, αναμένεται να καθηλώσει το τηλεοπτικό κοινό.

Ο Αντώνης έχει την αποδοχή των συμπολιτών του και όλα όσα ήθελε στη ζωή του, ώσπου κατηγορείται ότι έκανε ανήθικες προτάσεις σε μία παντρεμένη πελάτισσά του. Μετακομίζει στον Πειραιά, όπου επιχειρεί να σταθεί στα πόδια του και να κάνει νέα αρχή, χωρίς επιτυχία, αφού και στη μεγαλούπολη έρχεται αντιμέτωπος με την απόρριψη και την αδικία. Με την πίκρα και την οργή να ξεχειλίζουν, αποφασίζει να γυρίσει στα Κύθηρα και να στραφεί εναντίον όσων γκρέμισαν τα όνειρά του για μία ήρεμη προσωπική και επαγγελματική ζωή.

Πάνος Βλάχος, Μαρίνα Ψάλτη, Αθηνά Τσιλύρα, Θοδωρής Κατσαφάδος, Κώστας Φλωκατούλας, Κώστας Φιλίππογλου, Μάνος Βακούσης, Ταξιάρχης Χάνος, Φώτης Θωμαΐδης, Θάνος Τοκάκης, Ντένια Στασινοπούλου, είναι ελάχιστοι μόνο από τους ηθοποιούς που θα καθηλώσουν με τις ερμηνείες τους και θα συγκινήσουν.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή