Σήμερα ο ραδιομαραθώνιος της UNICEF κατά του AIDS

Με σύνθημα «Ενωθείτε για τα παιδιά. Ενωθείτε κατά του AIDS»...

Σήμερα ο ραδιομαραθώνιος της UNICEF κατά του AIDS
1'

Με σύνθημα «Ενωθείτε για τα παιδιά. Ενωθείτε κατά του AIDS», ο Ραδιομαραθώνιος της UNICEF με την υποστήριξη της Εθνικής Ραδιοφωνίας και ιδιωτικών ραδιοσταθμών εγκαινιάζει σήμερα την ανανεωμένη εκστρατεία για την αντιμετώπιση του AIDS.

Η UNICEF στοχεύει να ευαισθητοποιήσει τους Έλληνες και να τους πείσει ότι «η συμμετοχή δεν έχει όρια» εθνικά, φυλετικά, ηλικιακά .

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν σε σχετική συνέντευξη Τύπου, 370.000 παιδιά παγκοσμίως μολύνονται καθημερινά από τον ιό HIV και 260.000 πεθαίνουν.

Αν και η συρρίκνωση των επιπτώσεων του ιού παγκοσμίως είναι ενθαρρυντική -κυρίως λόγω των εξελιγμένων φαρμάκων με τα νέα κρούσματα για το 2009 να είναι μειωμένα παγκοσμίως κατά 19% σε σχέση με το 1999- η ασθένεια, σε καμία περίπτωση, δεν είναι ξεπερασμένη.

Αντιθέτως ο αριθμός των βρεφών που είναι φορείς του AIDS παρουσιάζει αύξηση: 1.000 βρέφη μολύνονται καθημερινά στην υποσαχάρια Αφρική μέσω της μετάδοσης του ιού από την μητέρα. «Η κάλυψη της νοσηλείας και περίθαλψη αυτών των περιστατικών αποτελεί αβάσταχτο κόστος για τα φτωχά κράτη» επισήμανε η πρόεδρος του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.) Τζένη Κρεμαστινού.

Στην Ευρώπη τα νέα κρούσματα παρουσίασαν αύξηση 30% από το 2004 έως το 2009, με τη μεγαλύτερη αύξηση να εντοπίζεται στις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης. Ενώ, για την Ελλάδα, σύμφωνα με την πρόεδρο του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ, ιδιαίτερη σημασία έχει το γεγονός ότι το 20% των νέων κρουσμάτων ανιχνεύεται σε αλλοδαπούς.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή