Γεροβασίλη: Δεν μπορώ να αποκλείσω επιστροφή του Αλέξη Τσίπρα, αλλά δεν μπορεί να συμβεί αύριο

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Δ' αντιπρόεδρος της Βουλής, Όλγα Γεροβασίλη στο Meeting Point με την Όλγα Τρέμη.

Γεροβασίλη: Δεν μπορώ να αποκλείσω επιστροφή του Αλέξη Τσίπρα, αλλά δεν μπορεί να συμβεί αύριο
4'

Τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί η υποψηφιότητα που θα εκπροσωπήσει τους «87» στην εσωκομματική διαδικασία για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε η Όλγα Γεροβασίλη στο Meeting Point του Newsbomb.gr. Η κυρία Γεροβασίλη σημείωσε ότι όσοι στήριξαν την πρόταση μομφής δεν σημαίνει ότι θα εκφραστούν με ενιαία υποψηφιότητα, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο δικής της νέας υποψηφιότητας.

Ως προς τις προϋποθέσεις που θα πρέπει να πληρούν οι υποψήφιοι, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε το «άψογο πόθεν έσχες και το καθαρό ποινικό μητρώο», καθώς και το πολιτικό σχέδιο με βάση αξίες της Αριστεράς και τις συμφωνημένες στο συνέδριο αρχές και θέσεις.

Ερωτηθείσα σχετικά με το ενδεχόμενο ο Αλέξης Τσίπρας να επιστρέψει σε κάποιο ηγετικό αξίωμα, ανέφερε ότι «δεν μπορώ να αποκλείσω την επιστροφή για έναν πολιτικό με τόσο μεγάλο ρόλο, που όμως μόλις πριν ένα χρόνο αποχώρησε και προφανώς δεν μπορεί να συμβεί αύριο το πρωί». Για τις επιθέσεις στο πρόσωπο του κ. Τσίπρα, τονίζει ότι δεν θα επέτρεπε ποτέ στον εαυτό του να είναι «παρασκηνιακός», ενώ για τον χαρακτηρισμό «δολοπλόκος» λέει ότι «δεν θα το έλεγε ούτε ο πιο κακόπιστος».

Δείτε την εκπομπή Meeting Point με την Όλγα Τρέμη και καλεσμένη την Όλγα Γεροβασίλη:

Καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να καταγράφει πλέον μονοφήφιο ποσοστό στις δημοσκοπήσεις και η συσπείρωσή του μετά βίας να ξεπερνά το 50%, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει μπει σε μια εσωτερική περιδίνηση διαρκείας. «Οι καταγραφές αντανακλούν την πραγματικότητα, το βλέπουμε όχι μόνο δημοσκοπικά αλλά και στην καθημερινότητα» αναφέρει η Όλγα Γεροβασίλη. «Υπάρχει ένας κύκλος μη επιτυχημένος και έχει μεσολαβήσει ένα διάστημα με αρνητικά μηνύματα προς την κοινωνία, με ευθύνη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη». «Τα αρνητικά γεγονότα και η αρνητική δημοσιότητα ενέτειναν την εσωστρέφεια».

Στο εσωκομματικό πεδίο η σύγκρουση μαίνεται. «Έχουμε πολύ δρόμο να διανύσουμε» μέχρι την εκλογή νέου αρχηγού. «Θα λειτουργήσουν τα αντανακλαστικά αυτοπροστασίας όλων μας» επισημαίνει και προσθέτει πως «δεν είναι απαραίτητο κάποιοι να φύγουν».

«Η πρόταση μομφής δεν σημαίνει ότι θα εκφραστεί ενιαία» στις υποψηφιότητες για την εκλογή νέου αρχηγού. «Αυτοί που θα θελήσουν να παίξουν ρόλο ως υποψήφιοι, θα ξετυλίξουν πολιτικά σχέδια με βάση αξίες της Αριστεράς, συμφωνημένες αρχές και θέσεις από το προηγούμενο συνέδριο, θέσεις που υποστηρίζουμε στο ελληνικό κοινοβούλιο και προτάσεις για το πώς το πολιτικό σύστημα πρέπει να αναταχθεί ώστε η κοινωνία να αντιληφθεί ότι υπάρχει εναλλακτική διακυβέρνηση για τη χώρα». Αυτές τις προδιαγραφές «δεν τις πληροί ο Στέφανος Κασσελάκης».

Για το ενδεχόμενο νέας δικής της υποψηφιότητας στην εσωκομματική διαδικασία, η Όλγα Γεροβασίλη διευκρινίζει ότι μέσα στις επόμενες ημέρες θα αποφασιστεί ποιος θα είναι υποψήφιος από τους «87» όπως και «η δική μου απόφαση». Αναφερόμενη στην προηγούμενη υποψηφιότητά της, τονίζει ότι «καλώς έπραξα εκείνη τη στιγμή, σήμερα έχουμε πιο συντεταγμένη λειτουργία» και υπάρχουν εναλλακτικές.

Η κυρία Γεροβασίλη αναφέρεται και στο διαδικτυακό bullying που δέχονται στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ σε όλη την Ελλάδα, μέσω επώνυμων και ανώνυμων λογαριασμών, ενώ εκτιμά ότι οι επιθέσεις γίνονται με κεντρικό σχέδιο.

Για τον Αλέξη Τσίπρα λέει ότι «προφανώς θα ήθελα την επιστροφή του». Ερωτηθείσα σχετικά με το ενδεχόμενο να επιστρέψει σε κάποιο ηγετικό ρόλο, υποστηρίζει ότι «δεν μπορώ να αποκλείσω την επιστροφή για έναν πολιτικό, με τόσο μεγάλο ρόλο, που όμως μόλις πριν ένα χρόνο αποχώρησε και προφανώς δεν μπορεί να συμβεί αύριο το πρωί». Για τις επιθέσεις στο πρόσωπο του κ. Τσίπρα, τονίζει ότι δεν θα επέτρεπε ποτέ στον εαυτό του να είναι «παρασκηνιακός», ενώ για τον χαρακτηρισμό «δολοπλόκος» λέει ότι «δεν θα το έλεγε ούτε ο πιο κακόπιστος».

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή