Επιστροφή στους δρόμους: Πώς θα απολαμβάνουμε προστασία και ασφάλεια σε κάθε μας μετακίνηση

Το τελευταίο διάστημα, η κίνηση στους ελληνικούς δρόμους και δη, σε εκείνους της Αθήνας αποτελεί ένα θέμα που βρίσκεται σχεδόν σε καθημερινή βάση στην επικαιρότητα.

Από τη μία πλευρά η επιστροφή του «μικρού δακτυλίου», δηλαδή των περιοριστικών μέτρων κυκλοφορίας των οχημάτων στο κέντρο της ελληνικής πρωτεύουσας και από την άλλη, οι ασφυκτικά γεμάτοι δρόμοι και τα καθημερινά μποτιλιαρίσματα.

H κίνηση φέρεται να έχει επανέλθει σε προ-κορονοϊού επίπεδα και η επιστροφή σε ρυθμούς κανονικότητας, σε συνδυασμό με το γεγονός πως όλο και περισσότεροι είναι οι πολίτες οι οποίοι, λόγω της υγειονομικής κρίσης που βιώνουμε, αποφεύγουν να μετακινούνται με τα μέσα μαζικής μεταφοράς και προτιμούν την άνεση των προσωπικών τους οχημάτων, προκαλούν κυκλοφοριακή «ασφυξία» στους κεντρικούς άξονες της πρωτεύουσας -και όχι μόνο- αυξάνοντας έτσι τις πιθανότητες για περισσότερα τροχαία ατυχήματα.

Οι επιλογές που μας προσφέρουν κυκλοφοριακή ευελιξία και ασφάλεια

Καθώς επιστρέφουμε στην κανονικότητα, λοιπόν, η κίνηση στους δρόμους αυξάνεται καθημερινά και δυστυχώς, μαζί της και η πιθανότητα για ατυχήματα στα οδικά μας δίκτυα. Αν αναλογιστούμε δε πως στους ελληνικούς δρόμους κυκλοφορούν ακόμη χιλιάδες ανασφάλιστα οχήματα δυστυχώς-συγκεκριμένα, περίπου το 10% των οχημάτων που κυκλοφορούν στη χώρα μας είναι ανασφάλιστα- και την έλλειψη κυκλοφοριακής παιδείας να διακρίνει πολλούς Έλληνες οδηγούς, εύλογο είναι να μας απασχολεί ιδιαίτερα το ζήτημα της ασφάλειάς μας εν κινήσει.

Πώς μπορούμε, λοιπόν, να αισθανόμαστε ασφάλεια σε κάθε μας μετακίνηση, από το σπίτι μέχρι το γραφείο και από εκεί πάλι πίσω; Πώς γίνεται να νιώθουμε προστασία σε κάθε μας διαδρομή με το αυτοκίνητο ή τη μηχανή, από την πιο κοντινή μέχρι την πιο μακρινή;

Το πρώτο και πιο σημαντικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση, αποτελεί αναμφίβολα η δική μας συμπεριφορά αλλά και η ασφάλιση του οχήματός μας, μία επιλογή που αποτελεί ουσιαστικά ένδειξη υπευθυνότητας -τόσο προς εμάς τους ίδιους, όσο προς τα αγαπημένα μας πρόσωπα και τους γύρω μας- και την ίδια ώρα, μπορεί να αποδειχθεί πολύτιμη σε κάθε μας μετακίνηση. Διότι, μεταξύ άλλων, ασφαλίζοντας το αυτοκίνητό μας, μπορούμε να γνωρίζουμε ότι θα λάβουμε άμεσα τη βοήθεια και την εξυπηρέτηση που έχουμε ανάγκη σε περίπτωση ατυχήματος ή κάποιου απροόπτου στον δρόμο, εν γένει.

Τι πρέπει να μας προσφέρει σήμερα ένα πρόγραμμα ασφάλισης οχήματος

Με τόσες επιλογές στη διάθεσή μας όμως, πώς μπορούμε να καταλήξουμε σε εκείνη που καλύπτει με τον καλύτερο και πιο προσιτό τρόπο τις ανάγκες μας, προσφέροντάς μας την προστασία και την ασφάλεια που χρειαζόμαστε σε κάθε μας μετακίνηση; Σε μία χρονική περίοδο κατά τη διάρκεια της οποίας οι ανάγκες μας μεταβάλλονται συνεχώς, η ευελιξία, αποτελεί το «κλειδί», τόσο σε ό,τι αφορά στη διάρκεια της ασφάλισης, όσο και το κόστος της.

Σήμερα, λοιπόν, δεν χρειάζεται να επιλέξουμε ένα πρόγραμμα που μας περιορίζει, αλλά μπορούμε να στραφούμε στον «έξυπνο» συνδυασμό καλύψεων, που ταιριάζει καλύτερα στην καθημερινότητα, το budget και τις ανάγκες μας. Το γεγονός δε πως έχουμε τη δυνατότητα να βρούμε το πρόγραμμα που χρειαζόμαστε ακόμη και online και δη, με ένα άγγιγμα στο κινητό μας ή με λίγα κλικ στον υπολογιστή μας, απλοποιεί ακόμη περισσότερο το θέμα της οδικής ασφάλειας και σίγουρα εξηγεί το γιατί είναι τουλάχιστον αδικαιολόγητο να κυκλοφορούν μέχρι τις μέρες μας, τόσα ανασφάλιστα οχήματα στους δρόμους.

Βέβαια, πριν καταλήξουμε στη βέλτιστη για εμάς επιλογή, δηλαδή σε εκείνη που μπορεί να μας προσφέρει ασφαλέστερες και πιο άνετες οδικές μετακινήσεις κάθε μέρα, είναι σημαντικό να βεβαιωθούμε ότι σε κάθε περίπτωση, το πρόγραμμα που έχουμε επιλέξει, μας προσφέρει μία σειρά από βασικά και απαραίτητα οφέλη. Ποια είναι αυτά; Η ευελιξία ως προς τη διάρκεια ασφάλισης (δηλαδή ότι μας επιτρέπει να επιλέξουμε ανάμεσα σε τρίμηνη, τετράμηνη, εξάμηνη ή ετήσια ασφάλιση), η δυνατότητα άμεσης έκδοσης ασφαλιστηρίου συμβολαίου, η δυνατότητα αυτόματης πληρωμής ασφαλίστρων, ακόμη και online και με δόσεις, η άμεση εξυπηρέτηση σε περίπτωση ατυχήματος -από φροντίδα ατυχήματος μέχρι τοπική ρυμούλκηση και από κάλυψη ζημιάς του οχήματος από ανασφάλιστο όχημα μέχρι Νομική Προστασία- καθώς και το ότι σε περίπτωση μέχρι και δύο ατυχημάτων τον χρόνο από υπαιτιότητά μας, δεν θα αυξηθεί το ασφάλιστρό μας.

Από εκεί και πέρα, θα χρειαστεί να επιλέξουμε τη λύση ασφάλισης που μας ικανοποιεί και μας ταιριάζει περισσότερο, εξετάζοντας τι παραπάνω θέλουμε να μας προσφέρει. Είμαστε εντάξει με τη βασική ασφαλιστική κάλυψη που περιλαμβάνει τα παραπάνω; Μήπως θέλουμε και την κάλυψη από έκτακτους κινδύνους, όπως από φυσικά φαινόμενα, πυρκαγιές ή κλοπές; Άραγε, μήπως χρειαζόμαστε ένα premium πρόγραμμα που προσφέρει κάλυψη των ιδίων ζημιών του αυτοκινήτου μας και ακόμη περισσότερα;

Το σίγουρο είναι πως η επιστροφή στην κανονικότητα και τους έντονους ρυθμούς της, επιβάλλει να είμαστε ιδιαίτερα ευέλικτοι και κυρίως, προσεκτικοί σε ό,τι αφορά στην ασφάλεια που απολαμβάνουμε στις καθημερινές μας μετακινήσεις. Και για να συμβεί αυτό, είναι σημαντικό να μεριμνήσουμε για την ασφάλιση των οχημάτων μας και δη, να φροντίσουμε ώστε να οδηγούμε στο εξής περισσότερο συνειδητά. Σε κάθε περίπτωση, είτε οδηγούμε αυτοκίνητο, είτε μηχανή, μία διαδικτυακή περιήγηση στον ιστότοπο της Εθνικής Ασφαλιστικής, αρκεί για να βρούμε τη λύση οδικής ασφάλισης που μας ταιριάζει. Το αν θα επιλέξουμε το Αuto Protect Classic - Προνομιακή επιλογή, το Auto Protect Extra - Έξτρα κάλυψη ή το Auto Protect Premium - Πλήρης προστασία, εξαρτάται από τις ανάγκες μας.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα προγράμματα ασφάλισης της Εθνικής Ασφαλιστικής, μπορείτε να απευθυνθείτε στο τηλεφωνικό κέντρο εξυπηρέτησης +302130318189 (από Ελλάδα και εξωτερικό) ή το 18189 (από Ελλάδα), καθώς και να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.ethniki-asfalistiki.gr. Μπορείτε επίσης να επισκεφτείτε ένα κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας