Οι γεύσεις που περνούν από χέρι σε χέρι και από γενιά σε γενιά εδώ και 100 χρόνια

Αν ανακαλέσουμε μερικές από τις πιο σημαντικές στιγμές της ζωής μας, θα καταλάβουμε πως αυτό που τις κρατά ζωντανές στο πέρασμα του χρόνου, είναι ο τρόπος με τον οποίο έχουν μετουσιωθεί από αισθήσεις σε μνήμες

Οι γεύσεις που περνούν από χέρι σε χέρι και από γενιά σε γενιά εδώ και 100 χρόνια
1'

Ο γνώριμος ήχος μίας κλειδαριάς που γυρίζει, η φιλόξενη μυρωδιά από την κουζίνα της γιαγιάς, η εικόνα μίας συσκευασίας μπισκότων που μας ξυπνά αναμνήσεις ανεμελιάς, είναι ό,τι πιο πολύτιμο κουβαλάμε, καθώς μεγαλώνουμε. Διότι είναι τα στοιχεία που μας βοηθούν να επιστρέφουμε, έστω και νοητά ή προσωρινά, σε ανθρώπους και μέρη που έχουμε αγαπήσει.

Κατά κάποιον τρόπο είναι τα στοιχεία που αποτελούν κομμάτι μίας προσωπικής αλλά και μίας κοινής και μεγαλύτερης ιστορίας, η οποία συνδέει κάθε ελληνική οικογένεια. Πρόκειται για μία κληρονομιά από ήχους, γεύσεις, εικόνες, υφές και αρώματα, η οποία βασίζεται στις διαχρονικές αξίες της ελληνικής οικογένειας και έχει καταφέρει να παραμείνει αναλλοίωτη, περνώντας από γενιά σε γενιά. Και μέσα σε αυτόν τον πλούσιο «θησαυρό» συγκαταλέγονται οι διαχρονικές απολαύσεις που φέρουν την επωνυμία «Παπαδοπούλου», τα αγαπημένα ελληνικά προϊόντα που βρίσκονται πάντα δίπλα μας εδώ και 100 χρόνια, κάνοντας ακόμη πιο ξεχωριστή κάθε στιγμή της ημέρας και μετατρέποντας όλη την Ελλάδα σε μία μεγάλη οικογένεια.

Διαβάστε περισσότερα στο cnn.gr

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή