Χρυσάνθειο: Ένας χώρος που υπόσχεται μία ενεργή τρίτη ηλικία με ποιότητα και ασφάλεια

Κάθε περίοδος της ζωής μας είναι διαφορετική, γι’ αυτό και είναι σημαντικό να ζούμε την κάθε ηλικία όπως της αξίζει.

Χρυσάνθειο: Ένας χώρος που υπόσχεται μία ενεργή τρίτη ηλικία με ποιότητα και ασφάλεια
5'

Κάθε περίοδος της ζωής μας είναι διαφορετική, γι’ αυτό και είναι σημαντικό να ζούμε την κάθε ηλικία όπως της αξίζει. Ωστόσο, αν υπάρχει ένα στάδιο στη ζωή μας που απαιτεί την προσοχή μας, αυτό είναι σίγουρα η τρίτη ηλικία, διότι συνδυάζει την ανάγκη για ασφάλεια, γαλήνη και κοινωνικότητα, ενώ συγχρόνως φέρει μαζί της την πολύτιμη γνώση πολλών χρόνων εμπειρίας.

Και μπορεί, η τρίτη ηλικία να μην έχει «χτυπήσει» -ακόμη τουλάχιστον- τη δική μας πόρτα, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να μας απασχολεί, αφού μέχρι να ξεκινήσει και για εμάς αυτό το καινούργιο «κεφάλαιο» της ζωής μας, έχουμε μία σημαντική αποστολή: Να φροντίσουμε εκείνους που μας φρόντισαν, μας μεγάλωσαν, μας αγάπησαν και μας έδειξαν τη ζωή μέσα από τα μάτια τους.

Και εάν αισθάνεσαι πως η ευθύνη που μόλις ανέλαβες, είναι μεγάλη και σίγουρα δεν θέλεις να απογοητεύσεις εκείνους που σε έκαναν… αυτό που είσαι σήμερα, δεν χρειάζεται κανένας λόγος ανησυχίας! Αρκεί, να γνωρίσεις ένα πρότυπο κέντρο φιλοξενίας και φροντίδας ηλικιωμένων ή αλλιώς το Χρυσάνθειο που σέβεται την ανεξαρτησία και την ατομικότητα όλων, ενθαρρύνει την κοινωνικοποίησή τους και συμβάλλει στην ψυχική ηρεμία τους. Διότι η ζωή μπορεί να ξεκινήσει από την αρχή σε αυτήν την ηλικία με ασφάλεια, γαλήνη και κοινωνικότητα και το Χρυσάνθειο «ανοίγει» τις πόρτες του, για να δώσει την ευκαιρία στους ηλικιωμένους να ανακαλύψουν ένα νέο μοντέλο διαβίωσης, στο οποίο θα νιώθουν σαν στο σπίτι τους.

xrysantheio-1.jpg

Οι παροχές που προσφέρουν μία αυτόνομη διαβίωση

Από τον Οκτώβριο του 2022, το Χρυσάνθειο αποτελεί ένα πρότυπο κέντρο φιλοξενίας και φροντίδας ηλικιωμένων στη γαλήνια και καταπράσινη περιοχή της Δράμας, που επαναπροσδιορίζει και αναβαθμίζει τις έννοιες της διαμονής και της φροντίδας.

Χάρη στις 15 πολυτελείς αυτόνομες κατοικίες που εξυπηρετούν την αυτόνομη διαβίωση, σε ένα γενναιόδωρο, καταπράσινο και ασφαλές περιβάλλον – ο κάθε κάτοικος μπορεί να έχει την απαιτούμενη βοήθεια, ιατρική και νοσηλευτική φροντίδα, εφόσον τη χρειαστεί. Μάλιστα, παρέχονται υπηρεσίες καθαριότητας, φαγητό, ψυχαγωγικές δράσεις, φυσιοθεραπεία, χρήση πισίνας, βιβλιοθήκη, σάουνα, χαμάμ, υπολογιστές, πάρκο και κεντρική καφετέρια.

xrysantheio-2.jpg

Και κάπως έτσι, μπορούμε να αναφερόμαστε σε ένα premium περιβάλλον αυτόνομης διαβίωσης που θέτει στο επίκεντρό του την πλήρη ανεξαρτησία και ατομικότητα των ηλικιωμένων, προσφέροντάς τους μία ενεργή και ευτυχισμένη τρίτη ηλικία. Διότι το Χρυσάνθειο έχει φροντίσει μέσα από τις εγκαταστάσεις του, να έχει πάντα στη διάθεση των ενοίκων του, ειδικά εκπαιδευμένους νοσηλευτές που θα τους παρέχουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες και εξατομικευμένη φροντίδα ανά πάσα ώρα και στιγμή. Όσον αφορά, ωστόσο, στη σωματική ευημερία τους, η πρότυπη μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων παρέχει ιατρικές υπηρεσίες, προγράμματα άσκησης, ώστε να διατηρούν έναν υγιή και ενεργό τρόπο ζωής και να απολαμβάνουν την καθημερινότητά τους, χωρίς άγχος και ανησυχίες.

xrysantheio-3.jpg

Μία ολιστική προσέγγιση στην ευημερία και την ψυχαγωγία των ηλικιωμένων

Σε ένα περιβάλλον, λοιπόν, όπως το Χρυσάνθειο, που κάθε λεπτομέρειά του έχει σχεδιαστεί με γνώμονα την άνεση και την ευημερία των ενοίκων του, οι ψυχαγωγικές δραστηριότητες, η χαλάρωση και οι όμορφες στιγμές με φίλους και οικογένεια δεν απουσιάζουν. Έτσι, το πρότυπο κέντρο φιλοξενίας και φροντίδας ηλικιωμένων μπορεί και ενθαρρύνει την κοινωνικοποίηση και την ενεργή συμμετοχή των ενοίκων του σε ποικίλες δραστηριότητες -όπως καλλιέργεια των δικών τους οπωροκηπευτικών στο θερμοκήπιο, ώστε να μπορούν να ζήσουν μία ζωή ενεργή και ξέγνοιαστη, μακριά από τη ρουτίνα της καθημερινότητας.

xrysantheio-4.jpg

Επιπλέον, όμως, οι ένοικοι, αλλά και οι επισκέπτες, μπορούν να απολαμβάνουν τον καφέ τους στον ζεστό και φιλόξενο χώρο του Χρυσάνθειου Café Bar Bistro. Έναν χώρο, δηλαδή, που αποτελεί σημείο σύνδεσης με την ευρύτερη κοινότητα. Διαθέτει το εντυπωσιακότερο φωταγωγημένο σιντριβάνι στην Ελλάδα με πίδακες νερού που συγχρονίζονται με τον ρυθμό της μουσικής, αποτελώντας πόλο έλξης για την ευρύτερη περιοχή, διαθέτει επίσης, ευρύχωρη και πρωτότυπη παιδική χαρά, για να παίξουν τα παιδιά της οικογένειας, σύγχρονα γήπεδα τέννις και μπάσκετ, ενώ τα εξαιρετικά γεύματα, ροφήματα και snacks που προσφέρει με τα πιο ποιοτικά συστατικά, καθιστούν το καφέ ως τον ιδανικό χώρο για ραντεβού, συνάντηση με φίλους και ειδικές περιστάσεις ή εκδηλώσεις.

xrysantheio-5.jpg

Μάλιστα, το Χρυσάνθειο έχει διακριθεί από γερμανικό οδηγό πολυτελής διαβίωσης με πέντε αστέρια την υψηλότερη δυνατή διάκριση ως κέντρο φιλοξενίας και φροντίδας ηλικιωμένων συγκρινόμενη με αντίστοιχα της Γερμανίας ή της Ελβετίας. Και για να μας διαβεβαιώσει για την ποιότητα ζωής που προσφέρει, δίνει την ευκαιρία στους ενδιαφερόμενους να ζήσουν για λίγες μέρες εκεί και να πάρουν μία «γεύση» από αυτήν τη μοναδική εμπειρία διαβίωσης, προτού αποφασίσουν να ενοικιάσουν μελλοντικά.

xrysantheio-6.jpg

Εάν αναζητάς για τους αγαπημένους σου, μία πρότυπη μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων, που επαναπροσδιορίζει τις έννοιες της φιλοξενίας και της φροντίδας, καταρρίπτοντας παλαιότερες αντιλήψεις, δεν έχεις παρά να γνωρίσεις το Χρυσάνθειο. Εκεί, όπου κάθε άνθρωπος τρίτης ηλικίας θα έχει την ευκαιρία να ζει μέσα σε ένα περιβάλλον διαμονής, υψηλών προδιαγραφών, με ανεξάρτητη οικία και συνεχή φροντίδα. Διότι, η ασφάλεια, η γαλήνη και η κοινωνικότητα είναι το Α και το Ω για ένα νέο ξεκίνημα και στην τρίτη ηλικία.

Για περισσότερες πληροφορίες και υποβολή αίτησης ενδιαφέροντος επισκεφτείτε την ιστοσελίδα https://www.chrysanthio.gr/.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή