Οι ευχάριστες εμπειρίες βελτιώνουν τη ζωή μας στο σπίτι και συμβάλλουν σε έναν «πράσινο» κόσμο

Τόσο εμείς, δηλαδή το ευρύ κοινό, όσο και οι επιχειρήσεις, συμβάλλουμε, όπως μπορούμε, για να γίνει ο κόσμος μας καλύτερος και πιο «πράσινος», όχι μόνο για τις μελλοντικές γενιές αλλά και για τις σημερινές

Οι ευχάριστες εμπειρίες βελτιώνουν τη ζωή μας στο σπίτι και συμβάλλουν σε έναν «πράσινο» κόσμο
6'

Ας γυρίσουμε λίγα χρόνια πίσω και συγκεκριμένα στο 1987, όταν τα Ηνωμένα Έθνη σε μία προσπάθεια να ορίσουν τη βιωσιμότητα, κατέληξαν στο εξής: «Oι δραστηριότητες που ανταποκρίνονται στις ανάγκες του παρόντος χωρίς να διακυβεύεται η ικανότητα των μελλοντικών γενεών να καλύψουν τις δικές τους ανάγκες».

Με λίγα λόγια, περιγράφει την αποτελεσματική διαχείριση των πόρων με τρόπο που δεν τους εξαντλεί. Από τότε, έχουν περάσει 37 χρόνια και σήμερα είναι αναμφίβολα μία από τις λέξεις που έχουν μπει στο καθημερινό μας λεξιλόγιο – φυσικά και σε αυτό των επιχειρήσεων. Όσο για το πώς ερμηνεύεται αυτός ο όρος, εδώ τα πράγματα διαφοροποιούνται λίγο. Διότι, συνήθως, όταν λέμε «βιωσιμότητα» έχουμε στο μυαλό μας το περιβάλλον και το κλίμα. Για τις επιχειρήσεις, όμως, ο όρος είναι πολυδιάστατος, καθώς αναφέρεται στη δημιουργία μακροπρόθεσμης αξίας για την κοινωνία, το περιβάλλον και την οικονομία.

Πιο «πράσινη» και «έξυπνη» ζωή στο σπίτι

Όπως και αν αντιλαμβανόμαστε τη βιωσιμότητα, το μόνο σίγουρο είναι πως τόσο εμείς, δηλαδή το ευρύ κοινό, όσο και οι επιχειρήσεις, συμβάλλουμε, όπως μπορούμε, για να γίνει ο κόσμος μας καλύτερος και πιο «πράσινος», όχι μόνο για τις μελλοντικές γενιές αλλά και για τις σημερινές. Ποιο είναι, λοιπόν, το Α και το Ω σε αυτήν την προσπάθεια; Μα, φυσικά, το σπίτι μας, εκεί από όπου ξεκινάνε όλα.

Και εδώ είναι που έρχεται η BSH Οικιακές Συσκευές, η οποία φροντίζει να μας παρέχει βιώσιμες λύσεις που κάνουν την καθημερινή ζωή στο σπίτι πιο άνετη. Πώς το πετυχαίνει αυτό; Διαθέτοντας καινοτόμες οικιακές συσκευές, μεταξύ άλλων, όπως αυτές της Pitsos και της Bosch οι οποίες χαρακτηρίζονται από μεγάλη αποδοτικότητα και διάρκεια ζωής, διατηρώντας τους φυσικούς πόρους και αξιοποιώντας τεχνολογίες που είναι φιλικές προς το περιβάλλον. Με αυτόν τον τρόπο, θέτει νέα πρότυπα που σχετίζονται με τη βιώσιμη διαβίωση, ενώ μας ωθεί ουσιαστικά να επιλέγουμε σύγχρονες συσκευές -από ψυγεία και μηχανές καφέ μέχρι κλιματιστικά και πλυντήρια- που έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής και δεν επιβαρύνουν το περιβάλλον.

Και επειδή, οι σύγχρονες συνθήκες θέλουν ένα σπίτι που είναι περισσότερο «έξυπνο» και κάνει τη ζωή μας πιο απλή, η BSH έχοντας το βλέμμα στο μέλλον, φροντίζει γι’ αυτό εξοπλίζοντας τα τελευταία χρόνια τις συσκευές της με τη λειτουργία Home Connect. Πρόκειται για μια λειτουργία που μας επιτρέπει να ελέγχουμε, να παρακολουθούμε ή να προγραμματίζουμε τις οικιακές μας συσκευές μέσω της Εφαρμογής, κατευθείαν από τις φορητές συσκευές μας, όπου και αν βρισκόμαστε. Για παράδειγμα, οι φούρνοι με τεχνολογία Home Connect, μπορούν να αναγνωρίσουν αυτόματα το είδος του φαγητού, χρησιμοποιώντας ενσωματωμένη κάμερα φούρνου και τεχνητή νοημοσύνη. Η ίδια η συσκευή προτείνει το ιδανικό πρόγραμμα, προγραμματίζοντας τον χρόνο και τον τρόπο ψησίματος, ενώ το μόνο που χρειάζεται να κάνει ο χρήστης, είναι να επιβεβαιώσει τις ρυθμίσεις και να δώσει την τελική έγκριση. Έτσι, οι οικιακές συσκευές του σήμερα «ανοίγουν» τον δρόμο για το μελλοντικό σπίτι του «αύριο».

Γνωρίζοντας ότι η ζωή μέσα στους τέσσερις τοίχους του σπιτιού μας εξαλείφει δυσκολίες της καθημερινότητας, μπορούμε να χαλαρώσουμε και να απολαύσουμε περισσότερο κάθε -μικρή ή μεγάλη- στιγμή. Αν ξέρουμε, δε, ότι το αποτύπωμά μας στο περιβάλλον έξω από τα στενά όρια του σπιτιού μας είναι όσο το δυνατόν μικρότερο, τότε νιώθουμε πιο ήσυχοι, έχοντας βάλει το δικό μας «λιθαράκι» στη βιωσιμότητα του πλανήτη μας. Ας μην ξεχνάμε, άλλωστε, ότι οι θετικές αλλαγές που χρειαζόμαστε εμείς και το περιβάλλον ξεκινάνε από κάτι μικρό, ακόμα και το πάτημα ενός κουμπιού της μηχανής καφέ.



Συσκευές με λιγότερες εκπομπές CO2 που αντέχουν στον χρόνο

Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, η εταιρεία είναι ουδέτερη ως προς τις εκπομπές CO2 από το 2020 σε κάθε σημείο που έχει παρουσία ανά τον κόσμο. Αυτό, φυσικά, το κατάφερε δίνοντας έμφαση σε 4 πυλώνες: Αποδοτική χρήση της ενέργειας, χρήση «πράσινης» ηλεκτρικής ενέργειας, αντικατάσταση των διεργασιών όπου χρησιμοποιούνται ορυκτά καύσιμα και αντιστάθμιση των εκπομπών CO2 οι οποίες δεν μπορούν να αποφευχθούν με πιστωτικά μόρια άνθρακα. Όλα τα εργοστάσια της BSH είναι πιστοποιημένα σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο ISO 14001 για συστήματα περιβαλλοντικής διαχείρισης, καθώς και με το διεθνές πρότυπο ISO 9001 για συστήματα διαχείρισης ποιότητας. Παρά το γεγονός πως οι οικιακές συσκευές είναι πολλές, με διαφορετικά χαρακτηριστικά η καθεμία ανάλογα με το είδος και τη χρήση τους, υπάρχουν κάποια κοινά στοιχεία που τις ενώνουν. Αυτά είναι η αποδοτικότητα και η ανθεκτικότητα.
Η BSH σχεδιάζει προϊόντα και υπηρεσίες έτσι ώστε να επιτυγχάνεται εξοικονόμηση στη χρήση νερού και ηλεκτρικής ενέργειας. Με την ελάχιστη κατανάλωση ρεύματος, συμβάλουν στη μείωση των λογαριασμών ενέργειας και τον αντίκτυπο από τις εκπομπές CO2 που προκύπτουν. Παράλληλα, δίνει μεγάλη σημασία στην αντοχή των συσκευών στο χρόνο, έτσι ώστε όχι μόνο να μπορούμε να τις απολαμβάνουμε για πολλά χρόνια, αλλά και για να περιορίζεται η ανάγκη συχνής αντικατάστασής τους. Για το λόγο αυτό, χρησιμοποιεί για την κατασκευή τους ανθεκτικά υλικά, μειώνοντας έτσι τόσο την παραγωγή αποβλήτων όσο και την κατανάλωση νέων πόρων. Εκτός των ίδιων των συσκευών, επενδύει και στις συσκευασίες τους, ελαττώνοντας την ποσότητα του εσωτερικού υλικού, ενώ τα μη αντικαταστάσιμα υλικά φτιάχνονται από ανακυκλωμένες ύλες.
Τέλος, η Τεχνική Υποστήριξη της εταιρείας διαδραματίζει εξίσου σημαντικό ρόλο στην παράταση της διάρκειας ζωής των συσκευών εξασφαλίζοντας διαθεσιμότητα ανταλλακτικών, για 15 χρόνια -συχνά, μάλιστα, και για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, για τις μεγάλες συσκευές, ενώ αντίστοιχα, για τις μικρές οικιακές συσκευές και τις συσκευές κλιματισμού, παρέχει ανταλλακτικά για διάστημα 10 ετών. Στο σημείο αυτό αξίζει να αναφέρουμε πως πρόκειται για ανταλλακτικά για συσκευές των μαρκών της BSH με ημερομηνία παραγωγής από Ιανουάριο 2023 και μετά.



Η καθημερινότητά μας μπορεί να γίνει λιγότερο πολύπλοκη και πιο «πράσινη». Όχι στο μέλλον, αλλά σήμερα. Και αυτό, χάρη στις οικιακές συσκευές Pitsos και Bosch της BSH Οικιακές Συσκευές, με τις οποίες μπορούμε ήδη να έχουμε μια περισσότερο βιώσιμη ζωή.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή