Συνέδριο για τα λιμάνια στην Αλεξανδρούπολη

Στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος «Transnational Network for the Promotion of the Water-Ground Multimodal Transport –WATERMODE» αναμένεται να διεξαχθεί συνέδριο στην Αλεξανδρούπολη στις 12 και 13 Δεκεμβρίου.

Συνέδριο για τα λιμάνια  στην Αλεξανδρούπολη
1'


Φυσικά θα παρίσταται ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Άδωνις Γεωργιάδης, ενώ αξίζει να αναφερθεί πως στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης είναι το μοναδικό που συμμετέχει πανελληνίως.

Ακόμη θα παρευρίσκονται ο διευθυντής ανάπτυξης του ομίλου Κοπελούζου, Κωστής Σιφναίος, ο οποίος έχει ήδη ενημερώσει τους αρμόδιους φορείς της Αλεξανδρούπολης σχετικά με την επένδυση που προωθεί ο όμιλος και φυσικά αφορά στο σταθμό μεταφόρτωσης ( υγροποιημένου φυσικού αερίου) στο θρακικό πέλαγος 22 χλμ νοτιοδυτικά της Αλεξανδρούπολης.

Ομιλία επίσης θα πραγματοποιήσει η πρόεδρος Οικονομικού φόρουμ Θράκης κ. Κατερίνα Καραγιάννη η οποία επιδιώκει τη δημιουργία Ειδικής Οικονομικής Ζώνης στη Θράκη.

Το συνέδριο διοργανώνει ο Οργανισμός Λιμένος Αλεξανδρούπολης (ΟΛΑ) και μέσω αυτού σκοπεύει να επιτύχει τη σιδηροδρομική σύνδεση του λιμανιού της πρωτεύουσας του Έβρου με λιμάνια της Αδριατικής , της Μαύρης Θάλασσας και το Δούναβη.

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί πως ο ΟΛΑ έχει προκηρύξει διαγωνισμό ανάδειξης εξωτερικών συνεργατών σχετικά με το έργο.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή