Κύκλοι ΥΠΟΙΚ στο Newsbomb.gr: Νέα δεδομένα για την οικονομία – Δεν είναι ανεξάντλητοι οι πόροι

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσεις: Οι μεταλλάξεις και τα νέα περιοριστικά μέτρα διαμορφώνουν μία δυσμενέστερη κατάσταση για την ελληνική οικονομία, επισημαίνουν στο Newsbomb.gr κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών, επισημαίνοντας ταυτόχρονα πως η αύξηση των κονδυλίων πέραν των 7,5 δισ. που έχουν εγγραφεί στον προϋπολογισμό για την αντιμετώπιση της πανδημίας δεν σημαίνει πως θα κατατεθεί συμπληρωματικός προϋπολογισμός το προσεχές διάστημα.

Κύκλοι ΥΠΟΙΚ στο Newsbomb.gr: Νέα δεδομένα για την οικονομία – Δεν είναι ανεξάντλητοι οι πόροι
1'

Σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους το οικονομικό επιτελείο αξιολογεί καθημερινά τα δεδομένα και με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα παρεμβαίνει όπου χρειάζεται. Πάντως οι νέες εξελίξεις προκαλούν επιπτώσεις στις οικονομικές προοπτικές, πράγμα που συνυπολογίζουν οι επιτελείς στην Οδό Νίκης, σταθμίζοντας όλες τις παραμέτρους.

Όπως σημείωσαν στο Νewsbomb.gr αξιωματούχοι του ΥΠΟΙΚ στην παρούσα φάση η χώρα διαθέτει ταμειακά διαθέσιμα 31,2 δισ., εκ των οποίων τα 16 δισ. δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν. Πάντως το υπουργείο Οικονομικών με τις επιτυχημένες εξόδους στις αγορές έχει καταφέρει να ενισχύσει τα ταμειακά διαθέσιμα και αυτό θα συνεχίσει να κάνει.

Βεβαίως οι νέες εξελίξεις έχουν προκαλέσει ανησυχία στο οικονομικό επιτελείο, καθώς το εκ νέου κλείσιμο της οικονομικής δραστηριότητας σε συνδυασμό με τις εκτιμήσεις για χαμηλότερα φορολογικά και ασφαλιστικά έσοδα δημιουργούν μια νέα πραγματικότητα, η οποία απαιτεί προσεκτική διαχείριση. Σημειώνεται πως το κόστος των πρόσθετων περιοριστικών μέτρων είναι της τάξης των 500 εκατ. ευρώ σε μηνιαία βάση και ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας έχει τονίσει ότι «οφείλουμε να ισορροπούμε με μειωμένα έσοδα και αυξημένες δαπάνες».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μετάλλαξη κορονοïού: «Βόμβα» Σύψα για επιτάχυνση της πανδημίας τον Φεβρουάριο – Οι δύο προϋποθέσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή