Ακτοπλοϊκά εισιτήρια: Όπου φύγει... φύγει οι αδειούχοι αλλά με ναύλα από «χρυσό»

Πολύ ακριβά πλήρωσαν οι νυν αδειούχοι και το ίδιο αναμένεται να συμβεί και με τους επόμενους
Ακτοπλοϊκά εισιτήρια: Όπου φύγει... φύγει οι αδειούχοι αλλά με ναύλα από «χρυσό»
EUROKINISSI
1'

Ο Ιούλιος είναι εδώ και οι πρώτοι αδειούχοι ξεκινούν τις διακοπές τους ωστόσο έβαλαν πολύ βαθιά τα χέρια στις τσέπες τους για να ταξιδεύσουν.

Από 50 έως και 71 ευρώ για το ταχύπλοο, κοστίζει το εισιτήριο της οικονομικής θέσης από τον Πειραιά προς την Πάρο.

Το φθηνότερο ταξίδι για μια τετραμελή οικογένεια με αυτοκίνητο θα κοστίσει 324 ευρώ, ποσό που θα διπλασιαστεί με την επιστροφή.

Μεγαλύτερο είναι το κόστος για μια αριθμημένη θέση στο σαλόνι. Έτσι, οι διακοπές για οικονομικούς λόγους, είναι, πλέον, ολιγοήμερες

Το εύρος τιμής του εισιτηρίου για Νάξο είναι από 51,50 μέχρι 82,50 ευρώ, ανάλογα το πλοίο που θα επιλέξει ο επιβάτης. Το μικρότερο κόστος για 4 άτομα με όχημα είναι 330 ευρώ, δηλαδή μετ’ επιστροφής 660 ευρώ.

Το λιγότερο 368 ευρώ θα δώσει μια οικογένεια για να ταξιδέψει μέχρι τη Ρόδο, στην οικονομική θέση, ενώ το κόστος ανεβαίνει αν επιλεγεί καμπίνα λόγω του πολύωρου ταξιδιού. Άλλο τόσο στην επιστροφή, το κόστος μόνο για τα ναύλα των διακοπών πλησιάζει έναν μισθό: 736 ευρώ.

Το κόστος των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων έχει φέρει δυσαρέσκεια στους επιβάτες και ο υπουργός Ναυτιλίας Χρήστος Στυλιανίδης με επιστολή του προς την Επιτροπή Ανταγωνισμού ζητά τη συνεργασία της Αρχής ώστε να να υπάρχει ταχύτερη και αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση, τυχών, περιστατικών καταχρηστικής συμπεριφοράς στην αγορά.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή