Επίδομα παιδιού: Πότε θα μπουν στους λογαριασμούς των δικαιούχων τα λεφτά της 3ης δόσης

 Από τον Αύγουστο 2024 μπορούν πάλι να αρχίσουν οι ενδιαφερόμενοι/ες να υποβάλλουν αιτήσεις για το επίδομα παιδιού

Κόρη
PIXABAY
2'

Ανοίγει τον Αύγουστο 2024 η ηλεκτρονική πλατφόρμα Α21, που έχει κλείσει προσωρινά για την κατάθεση αιτήσεων από τους δικαιούχους για το επίδομα παιδιού.

Στις 31 Ιουλίου 2024 αναμένεται να πληρωθεί το επίδομα παιδιού στους δικαιούχους για τους μήνες Μάιο και Ιούνιο 2024. Οι δικαιούχοι μάλιστα που έκαναν τις αιτήσεις τους πρόσφατα και μέχρι τις 5 Ιουλίου θα λάβουν αναδρομικά και την πρώτη αλλά και τη δεύτερη δόση του επιδόματος παιδιού.

Το επίδομα παιδιού χορηγείται με οικονομικά κι εκπαιδευτικά κριτήρια. Το ποσό του επιδόματος ανέρχεται αναλόγως σε 28, 42 ή 70 ευρώ για κάθε παιδί και πάει κλιμακωτά.

Αίτηση γίνεται από τους δικαιούχους μέσω της ΗΔΙΚΑ ή του ΟΠΕΚΑ σε ειδική πλατφόρμα. Το ποσό του επιδόματος υπολογίζεται βάσει των εξαρτώμενων τέκνων που θα δηλωθούν αλλά και του συνολικού οικογενειακού εισοδήματος που οι δικαιούχοι είχαν το φορολογικό έτος 2022.

Το επίδομα παιδιού εξαρτάται και από τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος

Έτσι, κομβικό ρόλο παίζει η Δήλωση Φορολογίας Εισοδήματος της χρονιάς, η οποία θα ληφθεί υπόψη για το αν και κατά πόσο το δικαιούνται οι γονείς ή οι έχοντες την επιμέλεια με βάση τα εισοδήματα του 2023. Υπενθυμίζουμε πως δεν έχουν καταθέσει όλοι φορολογικές δηλώσεις.

Με στόχο ν’ αποφευχθεί το φαινόμενο της σχολικής διαρροής το επίδομα τέκνου είναι συνδεδεμένο με τη φοίτηση των εξαρτώμενων παιδιών από το προ νήπιο ως τη λήξη της υποχρεωτικής εκπαίδευσης.

Για τον λόγο αυτό πέρα από τα φορολογικά κριτήρια στην αίτηση Α21 χρειάζεται να καταχωρηθούν και στοιχεία των παιδιών αλλά και της σχολικής μονάδας και της τάξης, που παρακολουθούν μαθήματα. Επομένως, εάν υπάρχουν πολλές αδικαιολόγητες απουσίες το επίδομα παιδιού δεν χορηγείται από 1ης Ιουλίου 2024 έως 31 Δεκεμβρίου 2024.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή