ΑΑΔΕ: Παράταση υποβολής δηλώσεων φόρου πλοίων β κατηγορίας

Ανακοίνωση εκδόθηκε από το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και την ΑΑΔΕ για παράταση στην  υποβολής δηλώσεων φόρου πλοίων β κατηγορίας

ΑΑΔΕ: Παράταση υποβολής δηλώσεων φόρου πλοίων β κατηγορίας
1'

Στις 26/9 μετατίθεται η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων φόρου πλοίων δεύτερης κατηγορίας του ν. 27/1975 για το φορολογικό έτος 2023, με κοινή απόφαση του Υφυπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Χρήστου Δήμα και του Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργου Πιτσιλή.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η μετάθεση της καταληκτικής ημερομηνίας κρίνεται επιβεβλημένη για την ομαλή ολοκλήρωση της υποβολής των εν λόγω δηλώσεων, δεδομένου, αφενός ότι η σχετική διαδικασία υποβολής δήλωσης εφαρμόζεται για πρώτη φορά φέτος και αφετέρου ότι η ψηφιακή πλατφόρμα υποβολής των δηλώσεων τέθηκε σε λειτουργία στις 18 Ιουνίου.

Υπενθυμίζεται στους υπόχρεους ότι για να υποβάλουν τη δήλωση, εισέρχονται στην ψηφιακή πύλη myAADE (myaade.gov.gr), στη διαδρομή Εφαρμογές > Φορολογικές Υπηρεσίες > Πλοία/Ναυτιλιακές Εταιρείες > Δήλωση Φόρου πλοίων β’ κατηγορίας ν. 27/1975 (αφορά πλοία β’ κατηγορίας εσωτερικών πλόων, ανεξαρτήτως σημαίας).

Επισημαίνεται ότι, για τις δηλώσεις που υποβάλλονται από τις 27/7 και μετά, η καταβολή και των δύο δόσεων του φόρου γίνεται εμπρόθεσμα μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2024.

Διαβάστε περισσότερα:

ΑΑΔΕ: 218 εκατ. ευρώ δεν είχαν δηλώσει 27 επιχειρήσεις - Πόσα λεφτά έχασε το Ελληνικό Δημόσιο

Νέα σύγχυση με την παράταση στις φορολογικές δηλώσεις-Φοροτεχνικός: «Ζητούσαμε μέχρι 30 Σεπτεμβρίου»

Φορολογικές δηλώσεις: Ως πότε δόθηκε η παράταση προθεσμίας

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή